Dečko i telefoniranje

Kako ga naterati da priča preko telefona? Šta možeš da uradiš kada on više sluša nego što priča? Ili uopšte ne sluša? Pronađi svoga dečka u jednom od ova četiri tipa i ne odustaj.

Tip 1. Njegovo „zvaću te“ ne deluje uverljivo
Rekao je da će te zvati. Ima tvoj broj, čak si mu i ponudila broj svog mobilnog telefona. Znaš da će te pozvati, ali telefon ne zvoni. Ne paniči! Ne mora odmah da zove, a i da te je zvao odmah sutradan, ili čak istoga dana, onda ti ne bi bio cool, zar ne?
U čemu je stvar – Najverovatnije i njemu nije svejedno, čeka da prođe neko vreme da bi delovao smireno. U slučaju da se opet sretnete i on ponovo kaže da će te zvati, ti ga preduhitri i odmah predloži da se vidite pre nego se ponovo čujete. Tako ćeš odmah znati na čemu si.

Tip 2. Nikada te ne zove kada može da priča
Uvek zove kada je negde u gradu, sa mobilnog, ili je sa drugarima, ili u sobi sa nekim. Nikada nije sam i nema vremena da priča malo duže. Neprestano čuješ komentare njegovih drugova, dobacivanja i sl., i čini ti se da pričaš sa svima. Smučilo ti se da ponavljaš pitanja jer on ne čuje dobro od silne buke, a tebi lagano samopouzdanje pada.
U čemu je stvar – Kada se drugovi nađu u društvu, uvek žele da deluju mačo, tako da ne mogu da se prebace iz tog fazona u „samo tvog dečka“! Da ne bi više postavljala pitanja tipa „šta kažeš, ili sa kim si, gde si…“, predloži mu da te zove kada dođe kući, tako da neće morati da brine o kreditu na kartici i o „kreditu vaše veze“.

Tip 3. Divan je dečko, ali tako dosadan preko telefona
Najzad je pozvao ali kao i da nije, samo ćuti, diše nervozno, prosto ne znaš šta da kažeš pa ćutiš i ti.
U čemu je stvar – Ne odbacuj ga odmah, možda je stidljiv, ko zna koliko mu je dugo trebalo da te nazove, zbunio se. Pitaj ga nešto na šta mora da odgovori sa malo više od uobičajenih „da“ i „ne“. Verovatno će se i on polako opustiti.

Tip 4. Ne koncentriše se uopšte na razgovor koji vodite
U sred tvoje rečenice on ubaci podatak da je Šćepanović dao odličnu trojku u poslednjem minutu i Partizan pobedio, ili dok ti pričaš, on se igra sa ključevima i dekoncentriše te. Počinješ da šiziš i više ti se i ne razgovara sa njim. On te uopšte ne sluša.
Rešenje – Umesto da pričaš satima sa njim i očekuješ da će on preko telefona primetiti tvoju nervozu ili glavobolju ili trenutno stanje, radije mu na početku razgovora skreni pažnju da hoćeš nešto važno da mu ispričaš, da je nešto ozbiljno i da ti je potreban, recimo, njegov savet. Tako ćeš mu skrenuti pažnju na dalji tok razgovora. Ako te i dalje ne bude slušao sa pažnjom – menjaj dečka. 🙂

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.