U trendu

Izbegavati psovke pred voljenom osobom

Nije nikakva retkost da neko psuje, da njegovi ili njeni prijatelji psuju, i da su navikli na psovke. Uprkos tome, bila bi dobra ideja uzdržavati se od psovanja pred voljenom osobom – možda deluje kao sitan detalj, ali takvo uzdržavanje može da ulepša vezu.
U čemu je stvar ako su vaš dečko ili devojka ionako navikli na psovke? Ako i njihovo društvo psuje, ako ste i njih čuli kako psuju? U redu, svesni ste da psovanje nije pristojno, ali ako ste svi već navikli na to, u čemu je problem?

Stvar je u tome da se potrudite. Da date sve od sebe da se lepo ponašate pred dečkom ili devojkom. I ne, ne govorimo o foliranju. Ima onih koji će odbiti da se uzdrže od psovanja (i raznih drugih nepristojnih oblika ponašanja) pred voljenom osobom jer bi hteli da pred dečkom ili devojkom budu svoji – ali ako se potrudite da se lepše ponašate pred voljenom osobom zato da bi njoj bilo prijatnije s vama, i dalje ćete biti svoji. Nije nikakvo foliranje ako dajete sve od sebe da vašem dečku ili devojci bude lepo uz vas, između ostalog i time što ćete se pristojno ponašati.

Ima li to dejstva? Ima. Mnogima je, čak i ako su inače navikli na psovke, odbojno ako njihov dečko ili devojka psuju, jer žele da voljena osoba bude neko bolji, ne žele da o dečku ili devojci razmišljaju kao o prostaku ili prostakuši. Oni i te kako primete ako se voljena osoba lepo ponaša, i cene to.

To nije sve. Ako se vi uzdržavate od psovanja pred voljenom osobom koja je inače navikla na psovke i koja i sama psuje, vremenom ćete primetiti da i ona počinje više da pazi kako se izražava, i da se trudi da izbegne psovke. Oboje postajete bolji jedno zbog drugog, što vezu čini još lepšom, povećava vam bliskost i čini da se oboje bolje osećate, osećate da ste zajedno nešto postigli.

Možda vam deluje kao sitnica, ali probajte! Mogli biste jako prijatno da se iznenadite koliko takva sitnica znači.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)