najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Izbegavati psovke pred voljenom osobom

Nije nikakva retkost da neko psuje, da njegovi ili njeni prijatelji psuju, i da su navikli na psovke. Uprkos tome, bila bi dobra ideja uzdržavati se od psovanja pred voljenom osobom – možda deluje kao sitan detalj, ali takvo uzdržavanje može da ulepša vezu.
U čemu je stvar ako su vaš dečko ili devojka ionako navikli na psovke? Ako i njihovo društvo psuje, ako ste i njih čuli kako psuju? U redu, svesni ste da psovanje nije pristojno, ali ako ste svi već navikli na to, u čemu je problem?

Stvar je u tome da se potrudite. Da date sve od sebe da se lepo ponašate pred dečkom ili devojkom. I ne, ne govorimo o foliranju. Ima onih koji će odbiti da se uzdrže od psovanja (i raznih drugih nepristojnih oblika ponašanja) pred voljenom osobom jer bi hteli da pred dečkom ili devojkom budu svoji – ali ako se potrudite da se lepše ponašate pred voljenom osobom zato da bi njoj bilo prijatnije s vama, i dalje ćete biti svoji. Nije nikakvo foliranje ako dajete sve od sebe da vašem dečku ili devojci bude lepo uz vas, između ostalog i time što ćete se pristojno ponašati.

Ima li to dejstva? Ima. Mnogima je, čak i ako su inače navikli na psovke, odbojno ako njihov dečko ili devojka psuju, jer žele da voljena osoba bude neko bolji, ne žele da o dečku ili devojci razmišljaju kao o prostaku ili prostakuši. Oni i te kako primete ako se voljena osoba lepo ponaša, i cene to.

To nije sve. Ako se vi uzdržavate od psovanja pred voljenom osobom koja je inače navikla na psovke i koja i sama psuje, vremenom ćete primetiti da i ona počinje više da pazi kako se izražava, i da se trudi da izbegne psovke. Oboje postajete bolji jedno zbog drugog, što vezu čini još lepšom, povećava vam bliskost i čini da se oboje bolje osećate, osećate da ste zajedno nešto postigli.

Možda vam deluje kao sitnica, ali probajte! Mogli biste jako prijatno da se iznenadite koliko takva sitnica znači.

1 komentar
  1. Louis Krstić

    Psovke? Začudjen sam neozbiljnim pristupom sagledavanja da psovke nisu “samo” loša navika već su slika našeg fundamentalno nezdravog pristupa životu. Pasija koja je jednako loša kao i alkohol. Ona truje svaku lepotu života i svaku draž bivanja sa nekim. Od osobe koja se služi psovkama ne može se očekivati da je voljna i sposobna da podigne kvalitet života.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike