U trendu

Joj, izgled nogu!

Kako dođe hladnije vreme, tako neke devojke odahnu s olakšanjem, jer mogu mirno da nose pantalone i da ne pokazuju noge čijim izgledom baš i nisu zadovoljne. Noge im nisu baš lepo izvajane, imaju problema s guščjom kožom, strijama, mrljama… Najbolje je to sakriti kad god je moguće. Još je i bolje nešto uraditi kako bi se stanje popravilo – a ima šta može da se uradi.
Takozvana guščja koža je nešto što iskusi osam od deset tinejdžera. Mnogo. Najčešće se pojavi na mišicama i butinama. Postoji nekoliko stvari koje povodom toga možete da učinite. Jedna je nežan piling – danas sredstava za piling bar ima dosta. Ukoliko ne želite da koristite piling ili nemate novca za to, možete da upotrebite stari metod, a to je da peškirom, posle tuširanja, dobro istrljate kožu na problematičnim mestima. Nakon pilinga i tuširanja, obavezno nanesite vlažnu kremu na telo. Izbegavajte duge vruće kupke jer bi to moglo da pogorša problem. Ako je potrebno, promenite metod uklanjanja neželjenih dlačica – nekome će brijanje pogoršati problem s guščjom kožom, nekome će smetati depilacija voskom ili krema za depilaciju. Ma koliko vas nešto vuklo da to uradite, nikada nemojte pritiskati niti cediti guščju kožu. Ako ništa od navedenog ne pomogne, idite lekaru – možda tu postoji neki ozbiljniji problem koji bi trebalo lečiti.
Što se tiče oblika nogu, pokrenite se. Ne morate biti gimnastičarka ni sportista da biste imale lepo oblikovane noge. Idite svuda peške ako je ikako moguće. Zaboravite na liftove, idite stepenicama. Uz dovoljno šetnje i korišćenja stepenica divićete se svojim nogama i ponosno ih pokazivati.
Kreme protiv celulita, strija, kao i kreme za zatezanje mogu lepo da mirišu, i da uživate u njihovom nanošenju, ali će vam kretanje i penjanje stepenicama znatno više pomoći, plus na njih nećete ništa potrošiti. I, budite strpljive; strije i guščja koža vremenom postaju znatno manje primetni.
Još jedna veoma bitna stvar jeste da volite sebe i svoje noge. Predivne su takve kakve su – a vi ćete učiniti da budu još i lepše. Pokažite ih s ponosom!