Kako da kopiraš šminku Avril Lavin

Avril Lavin (Avril Lavigne) je jedna od trenutno najpopularnijih Kanađanki. Osvojila je tinejdžere svojim prvim hit singlom Complicated, svojim imidžom opasne devojke i – svojim izgledom. Ona je cool i ne voli kada drugi određuju pravila igre; ili bar tako izgleda. Bilo kako bilo, to je sasvim dovoljno da se hiljade tinejdžera identifikuje sa njom i proglasi je za svog novog idola.

Kako da se našminkate kao ona? Možda je kopiranje njenog stava opasna-sam-pa-šta malo teže, ali šminkanje ne bi trebalo da predstavlja problem. Da, čak i najvećim zvezdama potrebno je malo prave „farbe“ na pravom mestu, a evo svih trikova koje ova mlada Kanađanka koristi da bi izgledala lepo i sveže.

Usne – Prvo pravilo za Avril look glasi: što manje karmina! U stvari, najbolje je da nanesete samo sjaj za usne u ružičastoj boji. Nanesite jedan tanji sloj.

Kosa – Posle pranja, kosu osušite pomoću specijalne četke za ispravljanje kose (ima ih i po našim prodavnicama i one jeftinije koštaju oko 300 dinara). Potom dlanovima ravnomerno nanesite kremu za kosu koja sprečava sitno kovrdžanje (tzv. anti-frizz) i dodaje poseban sjaj. U tu svrhu može poslužiti i poseban žele za ravnanje kose ili neki sličan proizvod koji uspete da pronađete u parfimeriji.

Oči – Okosnica misterioznog izgleda Avril Lavin su njene oči oivičene pepeljastim tonovima. Najpre nanesite korektor kako biste prekrili evenutalne tamne kolutove ispod očiju. Potom pažljivo oivičite oko sivom olovkom da biste dobili „smoky eyes“ efekat, tj. efekat koji se kod nas često naziva „oči u dimu“. Prilikom izvođenja te „operacije“, morate da budete mirni i precizni; ako vam ruke drhte, oslonite laktove na neku ravnu površinu ili ih stavite na kolena. Ne zaboravite na dva sloja crne maskare!

Koža – Najpre nabavite korektor koji odgovara vašoj boji kože. Njime prekrijte sve nesavršenosti, a potom, baš kao što to Avril radi, nanesite kameni puder da biste izbegli neželjeno sijanje kože i dobili mat efekat.

Obrazi – Zaboravite na besprekorno beli ten i dajte svom licu malo boje! Velikom četkom nanesite rumenilo na jagodice (i to baš na one delove koji dolaze do izražaja kad se nasmejete).

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.