Katastrofa od sastanka

Koliko god bili uzbuđeni zbog prvog sastanka, ne možete unapred znati kako će se on završiti. Ne možete sa sigurnošću utvrditi da li će to biti sastanak vaših snova ili potpuni promašaj. Ako se ispostavi da to nije idealan sastanak, kakvom ste se nadali, sigurno ćete poželeti da ga što pre okončate.
Obezbedite se unapred. Izaberite mesto na koje vaš pratilac neće morati da vas dovozi kolima. Najbolje je da odaberete neko mesto (kafić, prodavnicu, bioskop…) koje nije previše udaljeno od vaše kuće. Moći ćete da se vratite peške i nećete zavisiti od osobe s kojom ste na sastanku. Ne morate se vraćati sa sastanka u istom vozilu; tako ćete izbeći nelagodnu vožnju do kuće posle očajnog izlaska.
Oslonite se na prijatelje. Recite im s kim se sastajete, gde ćete biti i kada planirate da se sastanak završi. Zamolite ih da budu slobodni da vas pokupe u slučaju da stvari krenu loše. Neka njihovi mobilni telefoni budu dostupni kako biste mogli da im se javite ukoliko je potrebno da vas "spasavaju".
Dakle, shvatili ste da vam sastanak nimalo ne prija i morate se što pre nekako izvući. Pre nego što odete, treba da uradite nekoliko stvari predostrožnosti radi – da se ne biste ponovo zatekli u takvoj situaciji sa istom osobom.
Kada ste stoprocentno sigurni da vam ne pada na pamet da ponovo izađete sa tom osobom i da želite da sve završite istog trenutka, možete se odlučiti za direktan pristup. Kažite nešto kao: "Mislim da si savršen/savršena za nekog drugog. Nekome možeš biti idealan dečko/devojka i ta osoba biće vrlo srećna kada postaneš deo njenog života." To je vrlo učtiv način da drugoj osobi stavite do znanja da niste zainteresovani za zajedničke izlaske ni tada, a ni bilo kada više. Ako vam se ta osoba iskreno dopada, ali ne želite ništa više sem prijateljstva, neka i to bude kristalno jasno. U svakom slučaju, recite to ukoliko to zaista i mislite. U suprotnom, opet ćete se naći u obavezi da provedete vreme s osobom koju ne želite da vidite.
Možete reći da ste suviše zauzeti i da, nažalost, zaista ne nalazite dovoljno vremena za ikoga novog. To može zvučati okrutno, ali bilo bi još okrutnije da nekoga na rastanku ostavite u lažnoj nadi. Budite iskreni, ali ljubazni.
Kad ste rekli ono što morate da kažete, idite što pre. Ukoliko ostanete, ionako neugodna situacija postaće još mučnija za oboje. Ustanite, pozdravite se i idite odatle.
Najverovatnije ćete ponovo naleteti jedno na drugo u školi. To ne bi trebalo da bude problem. Tu neugodnu situaciju možete preokrenuti na obostrano zadovoljstvo.
Verovatno je ponovni susret vrlo neprijatan za oboje, posebno ako ste iz iste škole. Javite se prvi. Iako to nije osoba koju želite za prijatelja ili dečka, zaslužuje da se pristojno ponašate. Ako je prvi pozdravite, biće vam manje neugodno. Neka svi vaši kontakti budu vrlo kratki. Recite: "Zdravo, kako si?", ali ne nastavljajte konverzaciju. Provodite li više vremena u razgovoru, izgledaće kao da vam prija društvo te osobe.
Ako vam je kojim slučajem žao što se sastanak tako završio i osećate odgovornost pošto ste odbili dalje kontakte, možete biti u iskušenju da provedete neko vreme s tom osobom iz sažaljenja. Izbegavajte to, bez obzira na to koliko vam je žao. Prijateljstvo ili zabavljanje zasnovano na sažaljenju nije pravi odnos, samo ćete biti pogrešno shvaćeni. Kada se jednom odlučite, čvrsto ostanite pri toj odluci i ne šaljite drugačije signale.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.