Laže da bi vam se dopao

Dečaci se nekad ponašaju potpuno nerazumljivo, barem po mišljenju velikog broja devojaka (momci bi to isto rekli za devojke). Na primer, izmišljaju nekakve neverovatne priče o sebi, privuku vas time, a kad ih uhvatite u laži, pobegnu bez reči. Onda se pitate šta ste učinile da to zaslužite.
Stvarno, kakva im je to fora, da o sebi izmisle gomilu stvari? Zar zaista misle da će vam se izmišljotine dopasti? Zlobnije devojke bi na ovo odgovorile da ne misle. Tačka. To jest, ne razmišljaju dalje od toga da vas odvuku u krevet bilo kakvim sredstvima. Mada nije isključeno da će neki dečko da laže samo zato da biste vi pristali na seks s njim, kod većine se ne radi o tome.
Najčešći razlog za laganje kada dečko pokušava da vas privuče jeste njegova nesigurnost. Ne radi se o tome da je njegova glavna želja da vas obmane. On želi da vam se dopadne, ali se, zato što je tako nesiguran, boji da ga takvog kakav je nikada nećete ni pogledati, a kamoli se zainteresovati za njega. Boji se da je suviše dosadan i nezanimljiv. Tako krenu priče o tome da su njegovi puni para, da je s njima obišao pola sveta, radio različite uzbudljive stvari na egzotičnim mestima, da je nekada bio šampion u ovome ili onome… Sve to da biste pomislili da je on baš „kul“ i da bi bilo super izlaziti s njim.
To što je o sebi izmislio neverovatne priče ne mora da znači da je on loš momak. I sasvim je moguće da, iako izmišlja više nego baron Minhauzen, njegova osećanja prema vama nisu nimalo lažna, samo se boji da neće biti uzvraćena ako vam se prikaže kao manje-više običan dečko.
A onda se desi još nešto zbunjujuće: vi ga uhvatite u laži (recimo, vidite njegovog tatu u nekom starom, loše održavanom automobilu, tako da bude jasno da definitivno nije pun para), i on pobegne, i neće više ni da priča s vama. Objašnjenje za ovo je jednostavno: sramota ga je, ne zna kako da izađe na kraj s tim, pa pobegne.
Šta s takvim? Kao što smo već rekli, ne mora uopšte da se radi o lošem momku, samo mu fali samopouzdanja. Možete pokušati da, nakon svih tih izmišljanja i kasnijeg blama, priđete vi njemu, slatko mu se osmehnete (neka sve bude što laganije i neobaveznije, tako će se smanjiti napetost), predstavite se kao da se prvi put upoznajete i predložite mu da se upoznate, ovog puta stvarno. Za (novi) početak se uopšte ne mora raditi o vezi, dovoljno će biti i prijateljstvo, a kasnije ćete već oboje videti kako želite da se razvija vaš odnos.
Srećno!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.