U trendu

Lepa i na vrućini

Vrućina i vlaga nekad umeju da budu toliko jake da imate utisak da se polako pretvarate u baricu, ili čak i ne polako. Znojite se, žedne ste, rastapate se… Opet, leto je vreme za zabavu, vreme kada imate najmanje obaveza, vreme kada bi bilo baš super da možete, rasterećene od obaveza, da se pokažete u najboljem izdanju. Nikad nemate toliko vremena da ga posvetite svom izgledu, zabavi i uživanciji kao leti. Kako to da iskoristite kad vas vrućina smlati? Evo kako ostati u formi i dobro izgledati čak i na plus trideset-i-kusur.
Prva i osnovna stvar: morate piti vodu, i to baš vodu. Idealno je da na svaka dva sata popijete po čašu vode, čak i ako u tom trenutku niste žedne – tako sprečavate da dođe do dehidratacije i da u nekom trenutku morate da se "nalijete kao kamila" i opteretite organizam velikom količinom vode odjednom. Ukoliko ste žedne češće nego na dva sata, slobodno unosite i više tečnosti. Samo, budite oprezni sa voćnim sokovima i gaziranim napicima – oni vam neće zaista utoliti žeđ, pa ćete vrlo brzo ponovo morati da unosite tečnost. Budite posebno oprezni s izotoničnim sportskim napicima, kao i sa koka-kolom i njoj sličnim napicima – posle takvih napitaka, možete osetiti priliv energije, što je super, ali morate znati i to da takvi napici izbacuju vodu iz organizma. Zato je najbolje da posle svakog takvog napitka unesete istu toliku količinu vode.
Nega lica i tela: zbog veoma jakog sunčevog zračenja, ne idite nikud a da na sve otkrivene delove tela, naročito na lice, niste nanele kremu sa odgovarajućom zaštitom protiv UVA i UVB zračenja. Što se lica tiče, odaberite kremu koja odgovara vašem tipu kože, kao što biste i inače uradile; neka to bude hidratantna, a ne masna krema, i obavezno s dovoljno visokim zaštitnim faktorom.
Izgled: za devojku je važno da ima glatke noge (priznaćete, dlakave noge nisu baš lep prizor). Ukoliko taj problem rešavate brijanjem, biće vam potrebno da to radite svakog dana (najlakše je za vreme tuširanja); ako koristite kremu za depilaciju, to treba učiniti na svakih nekoliko dana, zavisno od toga koliko vam brzo rastu dlačice, a depilaciju voskom, ako je to vaš izbor, treba obaviti jednom u 20 do 30 dana.
Uz te tri stavke, nećete biti u opasnosti da malaksate od vrućine, niti da se brinete da li dobro izgledate – izgledaćete kao moderna devojka kojoj ni sunce ni vrućina ne mogu ništa i koja bi koliko sledećeg trenutka mogla ponosno da stane na modnu pistu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar