„Ljudstvo“ iz razreda (2)

Podsećaju vas pomalo na mačke, jer se uvek dočekaju na noge i umiljatim osmehom umeju da se izvuku iz svake nevolje (u koje se, inače, redovno uvaljuju). Zabavni su i u školi i van nje; od njih možete naučiti da uz blagu ironiju i pozitivan stav svaku „katastrofu“ pretvorite u nešto bezazleno što se lako rešava. Zato, iako ih neki optužuju da se ponašaju kao derišta, ne treba ih ispuštati iz vida.

Nezainteresovani: dolaze i u muškom i u ženskom obliku. To su oni likovi koji ama baš uvek izgledaju kao da se smrtno dosađuju na času. Uglavnom ih možete videti kako zevaju, „blenu“ kroz prozor, ili nešto crtkaju ili škrabaju po papirićima. Ne pada im na pamet da pišu zadatke ili hvataju beleške; ako baš moraju, prepisaće to kasnije od nekoga (mada se ne ljute i ako budu odbijeni). Ako dobijete da zajedno s njima uradite neki referat, znajte da ćete sav posao morati da „odrobijate“ sami; s druge strane, sigurno vam neće biti dosadno s njima, jer su van škole uvek spremni za šalu i zabavno društvo. Ukoliko se sprijateljite s njima, na odmoru i van škole uvek će vam biti zabavno (samo pamtite koje ste im sveske pozajmili da iz njih prepišu, jer se oni neće setiti da vam ih vrate – ne iz zle namere nego zato što ne pamte ništa u vezi sa školom).

Pozeri/pozerke: za njih je škola modna pista. Uvek dolaze sređeni kao da idu na žurku i kao da dolaze samo da bi pokazali nove „krpice“. Čak i na fizičkom uvek će biti u firmiranom šortsu i majici. Inače, fizičko je apsolutno jedini predmet koji ih zanima, jer im pomaže da poprave izgled (nabace mišiće, skinu celulit itd). Van škole ih zanimaju šoping i modne revije, kao i mesta na kojima mogu da se pokažu. Prijatelje praktično i nemaju pošto su, po njihovom mišljenju, svi ispod njihovog nivoa. Mogu da budu prijatan prizor za oko, ali bilo kakav pokušaj druženja s njima je beskoristan i neće vam doneti nimalo zadovoljstva (ili će vas čak i iznervirati, kad vas pogledaju u stilu „kakva mi je ovo buba prišla“).

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.