Najgore obučene žene u 2005. godini

Gospodin Blekvel (Mr. Blackwell), modni kritičar, proglasio je po 46. put najbolje i najgore obučene javne ličnosti u 2005. godini. Već je postala tradicija da gospodin Blekvel, samoproklamovani modni guru, ocenjuje uskus poznatih dama, i to na nimalo laskav način. Godinu 2005. Blekvel je opisao kao „modni haos, stilski pad i garderobni promašaj“. Mi vam svake godine prenosimo njegove modne ocene, pa će tako biti i ovog puta. Ako želite da se podsetite Blekvelovih ocena iz ranijih godina, kliknite na linkove ispod teksta.

Blekvel je modna legenda pre svega u sopstvenim očima, ali je neosporno jedini „krivac“ za nekada očaravajuć izgled glumačkih legendi kao što su Džejn Mensfild (Jayne Mansfield) i Džejn Rasel (Jane Russell).

Pop zvezda Britni Spirs (Britney Spears) našla se po ko zna koji put na vrhu crne liste ovog stiliste. On je za nju imao dodatne reči „hvale“ nazivajući je „prestarelom Lolitom“, verovatno aludirajući na činjenicu da se novopečena majka i dalje oblači u tesne i prekratke majice, koje ističu njen stomak.

Takođe stara Blekvelova poznanica – Meri-Kejt Olsen (Mary-Kate Olsen), jedna od bliznakinja Olsen, ponovo se našla na njegovoj listi. Modni guru uporedio je njen stil s uličnim prosjacima.

Na trećem mestu ponovo se našla mlada pevačica i glumica Džesika Simpson (Jessica Simpson), koja se nedavno razvela od Nika Lejčija. Blekvel joj je poručio da bi joj bolje bilo da otpusti stilistu i razvede se od svog dizajnera.

Zvezda TV serije „Očajne domaćice“ („Desperate Housewives“), Eva Longorija (Eva Longoria), našla se na četvrtom mestu ove neslavne liste. Njena koleginica iz serije – Nikolet Šeridan (Nicollette Sheridan), uspela je ove godine, posle nekoliko godina uzastopnog pojavljivanja, da zaobiđe kritike gospodina Blekvela. Tu su ponovo i mlađana zvezda Lindsi Loan (Lindsay Lohan), bogata naslednica Paris Hilton (Paris Hilton), kao i „Plejbojeva“ zečica i lovac na bogatstvo ostarelih naftaša – Ana Nikol Smit (Anna Nicole Smith). Maraji Keri (Mariah Carey) Blekvel je dao koristan savet da ipak sakrije ponešto od svog pozamašnog tela.

Crna modna lista gospodina Blekvela, ili, najgore obučene žene u 2005. godini:

 1. Britni Spirs (Britney Spears)
 2. Meri-Kejt Olsen (Mary-Kate Olsen)
 3. Džesika Simpson (Jessica Simpson)
 4. Eva Longorija (Eva Longoria)
 5. Maraja Keri (Mariah Carey)
 6. Paris Hilton (Paris Hilton)
 7. Ana Nikol Smit (Anna Nicole Smith)
 8. Šakira (Shakira)
 9. Lindsi Loan (Lindsay Lohan)
 10. Rene Zelveger (Renee Zellweger)

Na Blekvelovoj listi „predivnih, modno nezavisnih žena u 2005. godini“ našle su se:

 1. Ris Viderspun (Reese Witherspoon)
 2. Kirsten Danst (Kirsten Dunst)
 3. Skarlet Johanson (Scarlett Johansson)
 4. Kejt Mos (Kate Moss)
 5. Natali Portman (Natalie Portman)
 6. Nikol Kidman (Nicole Kidman)
 7. Keti Hilton (Kathy Hilton) – majka Paris Hilton
 8. Karolina Herera (Carolina Herrera) – modni kreator
 9. Dion Vorvik (Dionne Warwick) – novinarka
 10. Džini Mansini (Ginny Mancini) – humanitarna radnica

Gospodin Blekvel je tokom godina ismevao modni ukus raznih poznatih žena, od kraljice Elizabete do Elizabet Tejlor.

Korisni linkovi:
Najgore obučene žene u 2001. godini
Najgore obučene žene u 2002. godini
Najgore obučene žene u 2003. godini
Najgore obučene žene u 2004. godini

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.