U trendu

Ne osećaš se najbolje ovih dana?

Svi imamo one trenutke kad nam apsolutno nije ni do čega. Prosečan tinejdžer na početku 21. veka često ima mnogo više problema nego što su to imali njegovi vršnjaci u prošlosti. Šta kad ne uspeš da ostvariš svoja ili tuđa očekivanja? Zatvaranje u sobu, maratonsko buljenje u plafon i jedenje čokolade trista na sat i nisu nešto što će rešiti situaciju u kojoj se nalaziš. Kad god se nalaziš u žešćem bedaku, predlažemo ti da pokušaš da se opustiš i da se sabereš na neki od ovih načina:

  • Odvoj jedno popodne samo za sebe. Isključi telefon, izvuci kabl za kompjuter iz utičnice. Provedi nekoliko sati radeći ono što istinski voliš.

  • Napravi diskoteku od svoje sobe. Pozovi Miku, Peru i Žiku i kaži im da ti vrate tvoje CD-e. Sakupi svoje omiljene pesme na gomilu, obuci svoju najbleštaviju garderobu i slobodno skači po sobi imitirajući svog omiljenog muzičara sa četkom u ruci umesto mikrofona. Ako tako želiš, možeš da pozoveš i neko provereno društvo.

  • Jedi spanać! Verovatno smo te ovom rečenicom bacili u još veći bedak, ali – pre nego što počneš da udaraš glavom o zid, saslušaj još ovo. Svi već znamo kako je povrće zdravo i kako će ti porasti rep ako ga ne jedeš, bla, bla, bla… Ali – pravilna ishrana može da učini da se osećaš mnogo, mnogo bolje. Kad sve krene loše, probaj da se bar kontrolišeš u ovoj oblasti. Pored toga, da li znaš da je spanać izuzetno bogat antioksidansima i da čini tvoju kožu lepšom i otpornijom na napasti koje u svakodnevnom životu nazivamo bubuljicama?

  • Problemi sa spavanjem? Da bi odlazak u krevet za tebe bio najprijatnija stvar na svetu, a ne pravo mučenje pošto ne možeš da zaspiš, treba da se pridržavaš nekoliko osnovnih principa. Uvek leži u isto vreme. Tvom telu je potrebna rutina. Izbegavaj sva pića koja sadrže kofein (pa čak i čaj), obilne obroke i naporne fizičke aktivnosti pre spavanja. Opusti se uz pomoć tople kupke, toplog napitka, muzike i/li nekoliko kapi lavandinog ulja.

    Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.