U trendu

Ne prestajete da pričate o simpatiji

Ura, zaljubili ste se! Glava vam je kao u oblacima, osećate „leptiriće“ u stomaku, srce vam kuca kao ludo kad on ili ona samo prođu pored vas… Ne možete, nikako ne možete, da prestanete da mislite o njima. Kao da je tu osobu neko zaključao u vaše srce i sad nema napolje! Nije da se nešto bunite protiv toga; pa, o tom predivnom dečku ili preslatkoj devojci (možete upotrebiti i neke druge atribute, ako vam se tako više dopada) jedino i želite da mislite! Nije vam dovoljno samo da mislite: želite i da pričate o njima. On ili ona su uradili ovo, on ili ona su uradili ono, a vidite tek kako se smeje, kako je „kul“, a da samo vidite…

U početku, prijatelji slušaju te vaše priče sa simpatijom. Bili su i oni zaljubljeni, možda su i sad zaljubljeni u nekog (ali ne kao vi – niko nikada nije bio zaljubljen kao vi), razumeju kako se osećate. Ma, i ako ne razumeju, vi ćete ih naterati da razumeju, jer ste zaljubljeni u apsolutno najfantastičniju osobu na svetu i oni to mogu da vide iz svakog detalja koji im spomenete o voljenoj osobi.

Posle nekog vremena, počinjete da primećujete kako je vašim prijateljima pomalo dosadilo da slušaju priče o veličanstvenoj njoj ili veličanstvenom njemu. Možda i niste primetili ništa slično, dok vam neko od prijatelja ili prijateljica nije otvoreno rekao (rekla): „E, ajde da pričamo o nečem drugom!“ Moguće je i da su, nimalo diskretno, menjali temu svaki put kad počnete da im pričate o voljenoj osobi.

Imamo rešenje za vas: sledeći put kad vam prijatelji prigovore da ste im dosadili sa pričama o vama dragoj osobi, recite im da je naučna činjenica da vi jednostavno niste u stanju da pričate ma o čemu drugom. O čemu se radi? O tome da su simptomi zaljubljenosti (što je naučno dokazano!) veoma slični psihičkom poremećaju koji se naziva opsesivno-kompulsivni poremećaj ličnosti. U prevodu, mozak zapne za određenu misao koje ne može da se reši i vi tu ništa ne možete!

Nadamo se da će vaši prijatelji prihvatiti to objašnjenje – onda ćete o voljenoj osobi moći da im pričate koliko god želite.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.