Nervozna sam, umorna i besna!

Šta da uradiš ako se tvoje školovanje može opisati sa tri reči – „stanje-za-plakanje“, ako si sinoć videla dečka koji ti se sviđa sa drugom devojkom i ako nikako, i ama baš nikako ne možeš da stigneš da uradiš sve ono što planiraš? Ovakvim situacijama ustvari i nije potrebno mnogo opisa, dovoljno je reći da si u totalnom haosu iz ovog ili onog razloga i da apsolutno nemaš pojma šta da radiš sa sobom.

Ma koliko ti se loših stvari desilo, najpre se smiri. Za smirivanje ti mogu pomoći joga i meditacija na primer, ali će i par sati u tvojoj omiljenoj fotelji sa omiljenom knjigom u rukama sasvim fino obaviti posao. Iako neke stvari izgledaju veoma crno, sve će dobiti lakši ton ako porazgovaramo sa nekim ko nam je blizak. I mada izgleda da u pojedinim trenucima nemaš nikoga kraj sebe, razmisli opet. Možda ti jednostavno ne želiš da budeš iskrena i da se poveriš nekome? Možda se bojiš nečega? Možda si nesigurna i ranjiva? Zapamti, dve glave su pametnije od jedne.

Počni da radiš na rešavanju problema. Šta je ono što ti smeta, šta ne podnosiš? Nemoj da jednostavno sediš, patiš i da… gubiš vreme. Ako se osećaš jako loše, poželjno je da uradiš seriju vežbi, odeš na odbojku sa drugaricama ili da uradiš nešto da bi se osećala bolje i da bi ti se misli „raščistile“. Nema nerešivih problema, samo moraš da budeš otvorena za sve mogućnosti i da budeš optimista. Razmišljanje o crnoj budućnosti te neće odvesti nikuda, pa takve misli saseci u korenu, u suprotnom biće to još jedno veliko gubljenje i vremena i živaca.

Budi uporna u svojim nastojanjima. Hoćeš da popraviš ocene? Ne razmišljaj previše o tome da možda profesor neće sutra da pita ili da bi bolje bilo da sa društvom odeš na sladoled, već sedi i uči. Želiš da smršaš? Pročitaj neku knjigu o tome, informiši se i počni da radiš na sebi sistematski i spolja i iznutra. Sve se može kad se hoće, zar ne?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.