U trendu

Odbijaju ih pušači

Pored toga što je za maloletne nezakonito da kupuju cigarete, i što duvan šteti i vašem zdravlju i zdravlju svih u okolini, pušenje bi takođe moglo da navede neke da ne žele ni da vam priđu – a među tim nekima bi mogla da bude i neka simpatična devojka ili sladak dečko.

Dim od cigarete – izvinite što ne ublažavamo – smrdi. I nimalo ne doprinosi lepom mirisu onih s kojima dođe u kontakt, ne samo pušača već i svih koji se zateknu u njihovoj blizini dok puše. Taj neprijatan miris začas se uvuče u odeću, u kosu, u nekoj meri i u kožu. Neke devojke pribegavaju jakim parfemima kako bi prikrile taj miris, ali oni nisu u potpunosti delotvorni.

Neće se svaki nepušač držati što dalje može od pušača, ali ima i onih koji hoće. Biće i onih kojima je gadno da zagrle ili poljube pušača – može da bude neprijatno prići nekome ko se oseća na znoj, ali kad je vrućina, ljudi se znoje i ne mogu uvek odmah da se istuširaju, dok je pušenje nešto što rade po sopstvenom izboru. Biraju, između ostalog, da se osećaju na duvan, a ima onih kojima je taj miris jednostavno odvratan. A među tim nepušačima mogao bi da bude i neko ko bi vam se dopao, s kime biste rado provodili vreme, i toj osobi biste i vi mogli da se dopadnete, samo što ne želi da se guši.

Neki smatraju da deluju zrelije ako puše (šta je zrelo u trovanju sebe i drugih?), ili da će tako biti „face“. Neće. Samo će u njihovoj blizini biti neprijatno svima koji ne puše, svima koji bi voleli da dišu malčice čistiji vazduh. Da i ne spominjemo da postoje osobe osetljive na duvan, kojima bi moglo bukvalno da pozli tu, na licu mesta – i to zato što je nekome došlo da pripali cigaretu.

Pušenjem ništa pozitivno ne dobijate – niko vas neće dodatno poštovati jer pušite, niti će vas zbog toga smatrati „facom“, a čak i ako vaši prijatelji puše, vi zaista niste obavezni da ih u svemu imitirate. Ne dobijate ništa, a uz to što štetite i svom i tuđem zdravlju odbijate od sebe one u čijem biste društvu možda uživali.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.