U trendu

Oprezno s velikim prstenjem

Ima devojaka koje mnogo vole da nose prstenje, i to ono veliko, "džombasto". Takvo prstenje može da deluje zabavno i da dobro izgleda, samo je s njim dobro biti oprezan, jer bi moglo da vas povredi. Najbolje je ne nositi ga često i biti pažljiv dok ga nosite.
U čemu je problem? Ima ih više. Pošto je glomazno, takvo prstenje čini vam ruke nespretnim, naročito ako nosite nekoliko prstenova. Lako je "zakačiti" se kad pokušate da se počešete, lako je "zakačiti" nekog drugog koga pokušavate da dodirnete, jer ti prstenovi nisu delovi vašeg tela i nije lako steći osećaj kako da pokrećete ruke s njima.
Pored toga, ako slučajno udarite šaku, glomazan prsten može baš da vam se zabije u prst. Uz to, prsten koji steže ili je pretežak može vam ostaviti modrice, naročito ako nosite nekoliko takvih. A može vas i prilično isprepadati ako vam zbog nečega prsti nateknu pa ne možete da skinete te "budže" – to je dovoljno zastrašujuće i s prstenom obične veličine kad počne da vam se useca u meso i da vas boli.
Uz glomazno prstenje, rezultat neretko bude taj da u nekom trenutku prstenje skinete, da vam se malo odmore ruke, ili da odspavate (definitivno je loša ideja da zaspite a da ga ne skinete!), a onda vidite da su vam prsti puni modrica. Uf. To baš i niste želele – a najčešći impuls bude da te modrice prikrijete, i to, sasvim moguće, tako što ćete prstenje vratiti na prste.
Ne kažemo da glomazno prstenje ne treba uopšte nositi, nikad, da će vam sigurno upropastiti prste, da ćete tako oko nekome da iskopate… Daleko od toga. Ako ga volite, slobodno ga nosite (ne dok se bavite sportom ili dok spavate, naravno), samo pazite da ne preterate i da dovoljno često puštate ruke da se odmore.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.