U trendu

Opuštanje pre spavanja

Sigurno već znate da vam je neophodna dovoljna količina sna, i to kvalitetnog, ničim uznemirenog sna, kako biste mogli normalno da funkcionišete. Da i ne spominjemo da izgledate lepše i svežije kada se naspavate. Zato, evo nekih saveta kako da se opustite pre spavanja da biste sebi obezbedili sve uslove za miran san i lepe snove.

Loša je ideja da legnete da spavate opterećeni brigama i pod stresom. Makar vas stvarno proganjalo nešto što vam je drugarica rekla tog dana, ili zašto se vaš dečko ili devojka nisu pojavili, a ne možete ni na mobilni da ih dobijete, brigom sebi nimalo nećete pomoći, samo ćete loše spavati i imati ružne snove. Da se to ne bi desilo, pre spavanja sve negativne misli zapišite na papir, a onda taj papir izgužvajte ili pocepajte i bacite. Verujte, to je odličan način da se rasteretite.

Ako jedete pre spavanja, neka to bude neki lak obrok, kao čorba od povrća. Tanjir pun masne testenine varili biste celu noć, probudili se nadutog stomaka i spavali biste veoma loše. Možete i da popijete čašu toplog mleka, to prijatno smiruje (osim ako imate problema s varenjem mleka).

Pre spavanja možete slušati malo tihe muzike, to će vas opustiti. Ipak, pre nego što zaspite, obavezno isključite televizor, muziku, kompjuter i mobilni (ko god ima nešto da vam javi, može to da uradi i ujutru, ne mora da vas bude svojim mudrim mislima ili još jednom u nizu žalopojki). Uključeni aparati poput televizora, kompjutera ili mobilnog ometaju san.

Pre spavanja možete i da čitate, samo pazite šta čitate. Ako vas horor romani uznemiravaju, bolje je da ih ne čitate baš pre spavanja (s druge strane, ako od njih dobijate neke uvrnute, „ludačke“ snove koji su vam baš zanimljivi i to vam se dopada, samo napred!).

Potrudite se da „provalite“ u kom položaju najlepše spavate – recimo, da li vam se dopada da zagrlite jastuk? Možda bi vam pomogla i posteljina drugačije boje (mnogima prija plava ili ljubičasta posteljina – podrazumeva se da treba da bude čista i mirisna).

Prijatno spavanje i lepo sanjajte!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar