U trendu

Orgazam u snu

Pojava iz naslova je nešto što je dečacima vrlo poznato – vlažni (erotski) snovi nisu ništa neobično, počinju negde u pubertetu, a razlog zašto su toliko dobro poznati dečacima je to što im se prilikom takvog sna dešava da pokvase čaršav. Ono što je manje poznato jeste da se takvi snovi dešavaju i devojkama i da i devojke mogu da dožive orgazam u snu (dečaci koji za to znaju verovatno ih smatraju srećnicama, jer ne moraju da crvene pred majkom zbog mokrog čaršava – devojke ne pokvase čaršav, eventualno pokvase donji veš). Međutim, da li i devojke koje imaju takve snove sebe smatraju srećnicama? Ne baš često.

Razlog za to je što devojke često uče da je seks nešto prljavo i nemoralno. Dodajte na to nelagodnost koju svaki tinejdžer ili tinejdžerka osećaju jer im se telo toliko brzo i toliko drastično menja, dodajte divljanje hormona koji pojačavaju svaku emociju – rezultat je da devojku koja doživi orgazam u snu često bude užasno blam zbog toga, kao da je uradila nešto sramotno. A nije. Orgazam u snu je super iskustvo i niko nema razloga da ga se stidi.

Kako uopšte dolazi do toga? Tako što, dok spavate, mozak ponekad stimuliše nervne završetke u klitorisu i to prouzrokuje veoma prijatno grčenje određenih mišića – grčenje koje se još naziva i orgazam. Kao što smo već rekli, ovakva pojava u snu je potpuno normalna, i ako vam se desi, zaista nemate razloga ni za brigu, ni za stid.

Još nešto povezano s orgazmom u snu: jednom kada ste dovoljno stari da stupite u intimne odnose, može se desiti da dečko s kojim ste upravo vodile ljubav zaspi i u snu doživi orgazam. Neke devojke ovo shvate kao uvredu ili kao da nešto nisu uradile kako treba – ako je njihovom dečku bilo lepo s njima, zašto onda sanja da vodi ljubav, zar mu nije bilo dovoljno ono što su uradili? Ne brinite – sve je u redu. Potreba za seksom u pubertetu može da bude veoma jaka i veoma česta. Plus, ako dečko spava pored devojke koju voli i koja ga uzbuđuje, to može i te kako stimulativno da deluje na njega i da ga navede da čak i u snu želi još. Opet, ništa sramotno, niti ima razloga za brigu.

Za kraj, šta uraditi ako doživljavate orgazme u snu? Apsolutno ništa – uživajte!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.