Ostaviće vas ako odbijete seks?

Kod nemalog broja devojaka postoji strah od toga da će ih dečko ostaviti ukoliko odbiju da spavaju s njim. Nekad se to zaista i desi – ali u onim slučajevima kad je momka maltene samo seks zanimao. Ukoliko vas momak voli, neće vas ostaviti samo zato što odbijate seksualne odnose, a ako vas ne voli, ni seks vam neće pomoći da ga zadržite, a ne na duže staze.
Premda se priča da su momci opsednuti seksom, to nije jedino o čemu razmišljaju, i većini momaka seks nije jedina bitna stvar u vezi. Jeste da postoje i momci koji pokušavaju da se dokažu time što će imati veliki broj seksualnih odnosa sa što više devojaka (i, takođe, izmišljaće veliki broj seksualnih odnosa s neverovatno mnogo devojaka), ali nije mali broj ni onih kojima seks nije baš toliko bitan, a tu su i oni koji se još uvek ne osećaju spremno da stupe u intimne odnose.
Nije ništa neverovatno ako vaš momak, koji vas voli, želi da imate intimne odnose – ali neće vas ostaviti ukoliko se vi ne osećate spremno za to. Nemali broj momaka će, čak, osetiti olakšanje ukoliko devojka ne želi seks, jer se ni oni ne osećaju zaista spremno, nego su smatrali da se od njih očekuje da iniciraju seks, kakvi su oni muškarci ukoliko bar ne pokušaju?
S druge strane, postoje i momci kojima je seks toliko bitan da će spavati i s devojkom koja im se ne dopada nešto posebno, i lagaće je da je vole, da ne mogu da zamisle život bez nje, pa kakva je ona to kad je oni vole, a ona neće da spava s njima… Da, takav momak će vas ostaviti ako odbijete seks – jer je seks ono što ga zanima, a ne vi. Dešava se i da svom dečku prestanete da se dopadate, a inicira seks čisto onako, da proba; ukoliko ga odbijete, ostaviće vas, ali ne zbog odbijanja seksa, već zato što mu više nije stalo do vas. A dešava se i da devojka oseti da su njegove emocije počele da blede, da se on sve manje interesuje za nju, pa pristane na seks u nadi da će ga zadržati. To nekad zaista produži vezu, ali ne zato što se on ponovo zainteresovao za nju, već zato što koristi priliku da ima seks, i onda je ostavi nakon nekog vremena, kad mu i to sa njom dosadi.
Ukratko: ukoliko vi niste spremni za seksualne odnose, nemojte pristajati na njih. Momak koji vas zaista voli pristaće da sačeka dok se ne osetite spremno, a nema razloga da se trudite da zadržite onoga koji vas ne voli zaista već mu je samo do toga da se pohvali time što je, eto, spavao s devojkom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.