Ostavite jednog zbog drugog, ali…

Ljubav, nažalost (a možda i na sreću), često ne traje večno; čak je moguće biti u vezi sa jednom osobom, odljubiti se od nje i zaljubiti u nekog drugog dok još ni prva veza nije okončana. Tada je potrebno postupiti pažljivo.

Može se, recimo, desiti da imate dečka i u jednom trenutku shvatite da više niste zaljubljene u njega, već u njegovog druga (deluje vam kao da ni taj drug nije ravnodušan). I, rešite da se ponesete zrelo i odgovorno i da svom dečku ništa ne radite iza leđa. Iskreno mu kažete da više niste zaljubljene u njega i raskinete s njim; a onda priđete svojoj simpatiji.

Kad ono – ništa. Pre vam se činilo da se dopadate svojoj simpatiji, ali sada, kad ste raskinule i kad ste slobodne, kao da ga više ne zanimate. I vi se tu pitate o čemu se radi – da li se on možda boji da se njegov drug ne naljuti na njega? Šta učiniti u takvoj situaciji?

Najbolje je sačekati nekoliko nedelja (da, znamo da će vam delovati kao večnost). Sasvim je moguće da vaša simpatija želi da bude sa vama, ali da ne želi da stvar deluje kao da je dobrom ortaku „skinuo“ devojku i da bi zato radije sačekao. Ako je o tome reč, biće srećan kada mu priđete nakon nekoliko nedelja i biće srećan da bude s vama.

Šta ako ni tada ne bude hteo da bude s vama? U tom slučaju, moguće je da nikad nije ni želeo da bude s vama, da ste vi pogrešno protumačile njegovo ponašanje. A možda se u međuvremenu i predomislio. Koje god da je objašnjenje, ako ni posle nekoliko nedelja ne bude hteo da bude s vama, odustanite od njega. Vi ste, sa svoje strane, bile maksimalno fer – bez ikakvih laži raskinule ste sa dečkom koga više ne volite i pružile ste simpatiji dovoljno vremena. Ako ta simpatija sad ne želi da bude s vama, pa, niti možete naterati nekoga da se zaljubi u vas, niti da ostane zaljubljen u vas.

Tada je najbolje krenuti dalje – okrenuti se oko sebe, ima još slatkih momaka, ili možete neko vreme raditi nešto nevezano za dečake, baviti se nečim drugim. Vi ni u čemu niste pogrešile, a vremenom će se već naći neki simpatičan dečko koji će umeti da ceni tako hrabru i fer devojku kao što ste vi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.