U trendu

Poigrajte se noktima

Nalakirani nokti mogu da budu veoma lep ukras šake. I ne samo nalakirani – nokte je moguće ukrasiti na različite načine. Što je najbolje, ne morate da budete profesionalac da biste od svojih noktiju napravili mala remek-dela – danas to može da uradi skoro svako.

Kako to? Tako što nikada nije bilo više različitih i lepših samolepljivih šema, cirkona, raznoraznih ukrasa u obliku srca, zvezdica, cveća… Uz to, lako su dostupne i četkice za precizno iscrtavanje. Iskombinujte sve to, i moći ćete da bez većih problema perfektno oslikate svoje nokte – ili se možete udružiti s drugaricom i provesti veoma zabavno popodne tokom kojeg ćete vi oslikati njene nokte, a ona vaše.

Za početak je, naravno, potrebno da vam nokti budu odgovarajuće dužine za vašu zamisao, da ih isturpijate i uklonite zanoktice. Pošto to spada u ličnu higijenu, to baš i ne morate da radite pred drugaricom. Nokte možete nakratko potopiti i u mini-kupku od maslinovog ulja i limunovog soka, ili ih samo premazati maslinovim uljem, sačekati da upiju koliko mogu, pa višak ukloniti. To će ih nahraniti i negovati, a na lepo negovanim noktima i ukrasi lepše izgledaju.

Nakon toga, potreban vam je lak odgovarajuće boje. Njime ćete premazati nokte i, izuzev ako stavljate cirkone, sačekati da se osuši. Ukoliko stavljate cirkone i uz to ne želite baš nešto mnogo da se gnjavite oko noktiju, izgledaće veoma efektno ako upotrebite lak u nekoj od metalik nijansi, a cirkone stavite pre nego što se lak osuši – tako će se duže zadržati na prstima.

Jednom kada se lak osušio, kreiranje umetničkog dela može da počne. Koristite samolepljive šeme ako želite, ili same, četkicom za precizno iscrtavanje, napravite šare kakve želite. Naravno, svakome se može desiti da pogreši, a jedna od grešaka koje najviše nerviraju jeste kada vam se lak razmaže po zanokticama. Da ne biste zbog toga morale da skinete lak s celog nokta i ponovo ga namažete, predlažemo vam da nabavite korektor u obliku olovke – njegov vrh je tanak i natopljen acetonom, pa bez problema možete skinuti lak uz sam nokat i sačuvati ostatak koji je u redu. Ukoliko nemate ovakav korektor, može da posluži i štapić za uši natopljen acetonom.

Na kraju, ostaje vam da se divite svom remek-delu i da ga ponosno pokažete svima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.