U trendu

Pokloni – super i kad kasne

Poklone voli većina, da ih daje i da ih prima. Sezona kada se tradicionalno daju i primaju pokloni je za nama, ali to ne znači da ne smete i dalje da poklanjate čak i bez nekog posebnog povoda – ili da uručite poklon koji niste dali na vreme.

Desi se, planirali ste s nekim da se vidite oko Nove godine, ali se niste videli. Ili je to planirano u vreme vašeg rođendana. Kasnije, vidite se s tom osobom – i ona vam da poklon koji vam je već pripremila. To vas oduševi, jer poklon niste očekivali, nije vam ni pao na pamet a, eto, ta osoba vas se setila i potrudila se da vas daruje nečim lepim. Divan je osećaj kad vas se tako sete i kad vas tako iznenade.

Da ne bude zabune, ovde nije reč o materijalnom, i pokloni o kojima govorimo uopšte ne moraju da budu skupi; može da se radi i o nečemu što ste sami napravili, pa vas ne košta praktično ništa kad se o novcu radi. Pažnja je ono što znači, to što vas se neko setio, sačuvao poklon za vas ili ga naknadno nabavio. Pažnja vama dragih osoba uvek znači, a ovakvi zakasneli pokloni su jedan od načina da se pažnja pokaže.

Naravno, ne morate čekati da praznik ili rođendan dođu i prođu, pa da nekoga obradujete zakasnelim poklonom. Možete poklon dati i ako ste već uručili onaj za pogodnu priliku, uz bilo koji razlog koji vam padne na pamet. Isto tako, poklon možete dati kad god vam padne na pamet, i bez nekog posebnog povoda, onako – draga osoba će se u svakom slučaju obradovati, ukoliko joj vaša pažnja i želja da je obradujete znače.

A ukoliko ste zakasnili s novogodišnjim poklonom, sad je pravo vreme (kad god ovo da čitate, pravo je vreme) da dragu osobu obradujete i pokažete joj da mislite na nju. Smislite nešto lepo, ne nužno skupo, i obradujte vama drage – a možda se i oni sete da na sličan način obraduju vas.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.