U trendu

Prijatelj(ica) vam govori ružne stvari (1)

Od prijatelja očekujemo mnogo toga, između ostalog, da se lepo ponašaju prema nama. A nekada se desi da se baš oni od kojih očekujete da budu super s vama ponašaju kao da samo žele da vas ponize i ismeju, i tada niste sigurni šta da mislite o njima.
Recimo, imate prijatelja ili prijateljicu s kojima se već duže vreme družite. Imaju oni i svojih dobrih strana (inače se ne biste ni družili s njima) – zabavni su, umeju da budu duhoviti i nasmeju vas, delite raznorazna interesovanja, pričate s njima o svemu i svačemu – ali imaju i jednu jako neprijatnu osobinu: kao da jako vole da vas „spuštaju“. Vrlo često vam govore neprijatne stvari, o tome kako vam je masna kosa, osećate se na znoj, puni ste bubuljica, ružna vam je frizura, oseća vam se iz usta… I sve to krajnje neprijatnim rečima i na uvredljiv način.
Da ne bude zabune, naravno da od prijatelja očekujete iskrenost. I bićete im zahvalni ako vas upozore da imate neku fleku na odeći, da vam je frizura katastrofalna, ili već nešto čega do tada niste bili svesni. Ipak, to može i lepšim rečima da se kaže, i obazrivo, ne mora da zvuči kao: „Bre, al’ ti smrdi iz usta!“ ili „Kosa ti je sva u masnim fronclama!“. Da se i ne spominje da vam nekoliko puta govore o istoj stvari – za upozorenje je dovoljno jednom, ne moraju da vam pet puta u roku od dva sata ponove da vam je kosa masna, ako u ta dva sata niste imali priliku da je operete, naravno da neće sama od sebe postati čista.
Dodatno vas boli što ste ušli u pubertet i od tada zaista imate problema sa svojim telom – kosa vam se masti brže nego što stižete da je operete (dešava vam se da je operete ujutro, odete u školu u popodnevnoj smeni i već tada je masna), lice vam je puno bubuljica, koliko god često da se kupate, i dalje se vrlo brzo oznojite i to se, uprkos dezodoransu, oseća, oseća vam se iz usta kad dobijete menstruaciju, plus vam se zubi češće kvare. Svega toga ste svesni i grozno vam je zbog toga. Poslednje što vam je potrebno jeste da neko ko bi trebalo da vam je prijatelj i podrška nalazi zabavu u tome da vas konstantno „spušta“.
Sutra pročitajte šta s takvim prijateljem ili prijateljicom – ne brinite, neće biti samo „šutnite ih i nađite druge“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar