U trendu

Prijateljica flertuje sa svakim

Flert može da bude baš zabavan i zanimljiv, kao i da odvede u nešto još lepše – ali to se ne bi moglo reći kada neko flertuje sa svakim momkom koji vam se dopadne ili, u nekim slučajevima, sa svakim momkom koji se dopadne bilo kome iz vaše „ekipe“.
A to se dešava. Recimo, u vašoj „ekipici“ je nekoliko devojaka, sve se lepo slažete. Samo vas ta jedna iz društva nervira. Dok je samo s vama, sve je super, ponaša se sasvim normalno, svima vam se sviđa kao osoba. Ali, čim naiđe nešto muško… Još gore: čim se nekoj od vas dopadne neki dečko, ona odmah počne da flertuje s njim. Neko vreme ste joj to tolerisale, ali polako postajete sve manje sklone toleranciji, a sve više sklone ideji da joj postavite ultimatum: ili prestaje s takvim ponašanjem, odmah sad, ili leti iz ekipe.
Vaša ljutnja na neprimereno drugaričino ponašanje je sasvim razumljiva, ali pokušajte da ne prenaglite. Ako se ona tako ponaša, vrlo je verovatno da se oseća strahovito nesigurno u sebe i da su joj dobre drugarice i te kako potrebne. Takav konstantan flert najčešće dolazi od potrebe da sebi dokaže da je privlačna, od želje da se dopadne i da vidi konkretan dokaz tog dopadanja. Zašto baš s momcima koji se vama sviđaju? Zato što, samim tim što vam se sviđaju, od vas ima potvrdu da su ti momci vredni toga, da neće flertovati s nekim tamo bezveznim.
Šta učiniti? Pokušajte da je ne napadnete, jer biste napadom mogli da je navedete da se oseti još nesigurnije i da se zainati da dokaže da je privlačna – time što će još više flertovati s momcima koji vam se sviđaju. Umesto toga, bez optužbi, recite joj kako se osećate kad ona, koja bi kao prava ortakinja trebalo da vas podrži, počne umesto toga da pokušava da vas spreči da dođete do momka kojeg želite. Istovremeno, uveravajte je da vam je stalo do njenog prijateljstva, istaknite njene kvalitete koji vam se dopadaju, zbog čega je sve volite kao drugaricu. I na kraju, uverite je da ćete vi uvek biti uz nju da je podržite u svemu u čemu joj je podrška potrebna – i da od nje očekujete da se i ona prema vama ponaša na isti način, što, između ostalog, znači da vas podrži u pokušaju da priđete simpatiji, ne da vas ometa u tome.
Srećno!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (5)