U trendu

Saveti za lepe nokte

Da bi bila ponosni vlasnik zdravih i jakih noktiju, ne zaboravi dnevnu dozu kalcijuma i magnezijuma, koji su od značaja za održavanje jakih noktiju. Vitamin E takođe može biti od koristi za nokte. Hrana koja je bogata gvožđem, kalcijumom i vitaminom E je veoma dobra. Sunce, hlor i proizvodi za čišćenje mogu da učine tvoje nokte lomljivim. Pokušaj da koristiš kremu za sunčanje dok si napolju, ili zaštitni lak za nokte sa odgovarajućim faktorom, a dok se baviš kućnim poslovima koristi rukavice. Voda i deterdženti loše utiču na nokte.

Ukoliko su tvoji nokti lomljivi, slabi, ukoliko se „listaju“, to može da znači da ne piješ dovoljno vode. Upravo zato, trudi se da piješ dosta vode. Dobro je ne samo za tvoju kožu, već i za tvoje nokte. I ne zaboravi da redovno koristiš neku dobru kremu sa ovlaživačima.

Ako jedeš dnevno šest badema, to će definitivno dovesti do vidne promene. Bademi sadrže neke od masnih kiselina koje hrane tvoje nokte.

Evo i jednog odličnog manikira u pet koraka koji se može izvesti kod kuće:

Korak prvi: Preskoči natapanje ruku, jer su, kao što smo već rekli, zbog vode nokti slabiji. Umesto toga, skloni lak i trljaj nokte četkicom ispod tekuće vode.

Korak drugi: Natrljaj zanoktice uljem za bebe da bi ih učinila mekšim. Guraj ih pozadi pomoću štapića od vate za bebe, jer su mekši nego pribor koji se za to obično koristi.

Korak treći: Pažljivo turpijaj nokte da bi izbegla „cepane“ nokte koji bi mogli da se zakače za odeću i da ti se na taj način slomi nokat.

Korak četvrti: Umesto što svakog dana stavljaš novi premaz laka da bi tvoj manikir izgledao sveže, trljaj nokte maslinovim uljem svakoga dana. Mazanje laka svakoga dana će ustvari učiniti da ti nokti budu tanji i povećaće sušenje.

Korak peti: Posveti svojim noktima onu količinu pažnje koju posvećuješ licu. Svake dve nedelje stavi na njih masku koju obično koristiš za lice ili probaj da sama napraviš ovakvu:

  • 1/2 šoljice pirea od badema
  • 1 kašika meda
  • Stavi ovu mešavinu svuda preko ruku i noktiju. Ostavi pet minuta, a potom isperi toplom vodom. Možeš prvo da staviš ovu masku na lice, a potom na ruke i zaista ćeš se osećati kao u pravoj kozmetičkoj banji.

    Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.