Seks u „onim danima“

Neke devojke teško podnose dane kad imaju menstruaciju, zbog bolova u stomaku, osećanja nadutosti, umora… Nije im ni do čega dok ti dani traju, a najmanje do seksa. Drugim devojkama menstruacija ne pada toliko teško, čak, zbog povećane vlažnosti vagine, i više nego inače žele seks.

Ni one, naravno, neće želeti seks baš u prvim danima menstruacije, ali poslednjeg ili pretposlednjeg dana, kad ima vrlo malo krvi – zašto ne? Mnoge devojke se, međutim, stide da uopšte načnu tu temu, boje se da će to njihovom dečku biti odvratno i da će ih smatrati perverznim što uopšte razmišljaju o tome.

Istina je da momci jako vole da spavaju sa svojim devojkama i da ih malo krvi uopšte ne uzrujava. Poznata im je činjenica da devojke krvare svakog meseca, a te dane ne vole ne zbog krvi, nego zato što im se devojka oseća loše i što ne želi seks. A ako se oseća dobro i želi da vodi ljubav s njima, koja kap krvi nije nikakav problem. Ono što momcima eventualno može da zasmeta jeste ako ih devojka ne upozori da i dalje ima menstruaciju – neočekivana krv može veoma neprijatno da ih iznenadi, pa i da ih uplaši, da ih navede na pomisao da su jako povredili voljenu osobu. Zato je bolje ne pokušavati da se tako nešto prikrije od njih – uz iskrenost i obostrano slaganje sve bude u redu.

Postoji, doduše, nešto nezgodno što se može desiti. U toku samog vođenja ljubavi može doći do naglog naleta krvi. Devojke se tu obično isprepadaju i osećaju se grozno zbog uflekane i posteljine i dečka – a momci na tu isprepadanost reaguju zbunjenošću. Pa, ona ima menstruaciju, šta je iznenađujuće u tome što je izašlo nešto krvi?

Do ove pojave dolazi jer seksualno uzbuđenje može da utiče na to da se malo veća količina krvi izbaci odjednom. To je sasvim normalno, nije znak povrede ni bilo čega opasnog i ne bi trebalo nikog da uzruja. Momci su sasvim u pravu ako „kuliraju“ kad se to desi – desilo se, šta sad, najbolje je ne potresati se oko toga i nastaviti sa uživanjem. Ovakav stav preporučujemo i devojkama, jer je sasvim ispravan.

Samo jednu stvar nemojte nikako da zaboravite: obavezno koristite zaštitu i ako imate seks u „onim danima“, jer je i tada moguće zatrudneti, ali i dobiti neku polno prenosivu bolest.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.