U trendu

Stidljiva ljubav

U takvoj situaciji nema pomoći. Ubeđeni ste da je sladak, čak i ako svi vaši prijatelji misle da je kreten nad kretenima. Ili baš gorite od želje da se upoznate sa tom devojkom, uprkos glasinama da neguje kolekciju čudnih insekata u rancu.

U suštini, osećate da bi svoju zaljubljenost trebalo da zadržite za sebe. Ko zna šta će drugi pomisliti? Pa dobro, nema ničeg lošeg u tome da tajite svoje emocije. Ali, zapitajte se da li je bolje da podležete tuđem mišljenju ili da radite ono što vas zaista čini srećnim? Evo nekoliko stvari koje ne bi trebalo da zaboravite.

Ukoliko ste ludo zaljubljeni u nekog, nemojte posmatrati tu osobu očima svojih prijatelja. Ako se ona ne dopada nekom od njih ili ako prijatelji misle da su vaše emocije prema toj osobi iz nekog razloga pogrešne, ne verujte im na reč. Možda je ne poznaju tako dobro kao vi; možda žele da vas unapred zaštite kako vam srce ne bi bilo slomljeno. Pitajte prijatelje zbog čega tako misle o njoj i objasnite im zbog čega vi gajite drugačija osećanja.

Ne brinite da li će vas drugi osuđivati ili ne. Svi sude, a to ne možete da promenite. Ipak, ono što možete promeniti jeste uticaj tih osuda na vas. Možda se plašite da pokažete da vam se neko dopada zbog onoga što bi vaši prijatelji mogli misliti ili učiniti. Ali, ako su vaša osećanja jaka i mislite da je u pitanju zaista posebna osoba sa kojom vredi biti, najvažnije je da ostanete dosledni svojim osećanjima. Pravi prijatelji pokušaće da nju ili njega vide vašim očima i poštovaće vas zato što sledite svoje srce.

Mislite pre svega na sebe. Pa šta i ako ste čuli neki grozan trač? Ne verujte mu sve dok sami ne uspete da saznate istinu. Ako imate problema sa prevazilaženjem mišljenja okoline i ukoliko vas to zaista izjeda, pokušajte bar da upoznate tu osobu. Uostalom, ako vas je toliko privukla, zaslužuje da sami prosudite kakva je. Iskreno i nepristrasno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.