U trendu

„Sve su htele, samo ti nećeš“

Rečenicu iz naslova je mnogo koja devojka čula od nekog momka koji pokušava da je ubedi da uradi nešto što ona ne želi. Nemojte padati na to; čak i da su sve devojke htele, što nije verovatno, ne mora da znači da ste i vi dužne tako da postupite.
Recimo, vaš momak ili momak koji vam se sviđa nudi vas alkoholnim pićem, cigaretama, nekom drogom (lakšom ili težom), a vi baš i nemate želju da to probate. Onda vam on kaže da su sve devojke pre vas htele. Šta, on se interesuje samo za devojke koje prihvataju da puše cigarete, da piju alkohol (protivzakonito ako ste maloletni), da se drogiraju? Neka ide onda takvim devojkama, ima dosta momaka koji neće ništa te vrste tražiti od vas.
Ili, on želi da se mobilnim telefonom fotografišete nage ili u seksi donjem vešu, i da mu pošaljete takvu fotografiju – i tvrdi da su sve devojke pre vas to htele. Da li zaista verujete u to? Ako je vas blam da uradite tako nešto, mislite da druge devojke nije bio blam? I da im, čak i ako su popustile takvom nagovaranju, nije kasnije bilo krivo zbog toga? Garantujemo vam: nema šanse da su sve devojke kojima je ranije tražio takve slike pristale. Moguće je da nije pristala nijedna, nego on isprobava s kim stigne, pa ako mu upali, super. Plus, da li biste imale poverenja u takvog momka? Da li ste sigurne da on ne bi kasnije tu fotografiju pokazivao svojim ortacima? Da je ne bi slao kome stigne ako ga nečim naljutite, ili da vas ne bi ucenjivao da će je poslati nekome (vašim roditeljima, na primer) ako ne uradite nešto što on hoće? Već vas emotivno ucenjuje; sklonite se od takvog i ne popuštajte mu.
Tu je i klasika: sve njegove devojke su htele da spavaju s njim, samo vi nećete. S koliko je on devojaka uopšte bio? Pokušava da izigrava Kazanovu, broji recke, šta li? Ukoliko se osećate spremno i želite da vodite ljubav s njim, ukoliko ste oboje dovoljno stari, nabavite kondome i uživajte! Ali nemojte popuštati ucenama.
Često se prilikom ovakvog ucenjivanja koristi argument da sve normalne devojke prihvataju da to urade (ne, ne prihvataju – daleko od toga), ili da sve devojke malo starije od vas to prihvataju, pa niste valjda klinka da odbijete, on vas tretira kao da ste i vi starije, a vi tako… A onda dospete u te "malo starije" godine i shvatite da ni one malo starije devojke to ne prihvataju da rade.
Ukoliko nešto želite da uradite s nekim, i to nešto nije protivzakonito, destruktivno, ni autodestruktivno, samo napred! Ali, ako vas ucenjuju rečenicom iz naslova, odbijte – osoba koja vas voli vas neće ucenjivati.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.