Telefoniranje simpatiji (2)

Dečko ili devojka vam traže broj telefona, a nimalo vam se ne dopadaju? Nemojte da ih „zavlačite“ – recite nešto tipa da su vam ukrali telefon, još nemate novi, a ako vide da koristite telefon, recite da je prijateljev i da ne možete da dajete tuđ broj bez odobrenja. Devojka ste, dečko koji vam je tražio broj telefona vam se ne dopada, a zatekle ste se same s njim i bojite se da će postati agresivan ako ga odbijete? Dajte mu izmišljen broj i što pre se izvucite iz potencijalno opasne situacije.

Nemojte se javljati na telefon posle prvog zvona – ili bar nemojte to činiti stalno. Vaš dečko ili devojka ne moraju da znaju da se ne odvajate od telefona, sve u iščekivanju da vas pozovu. Nije loša ideja ni da ponekad isključite mobilni i budete nedostupni – ionako ćete kasnije dobiti poruku ko vas je tražio u tom periodu, pa ako su vas zvali dečko ili devojka, možete im uzvratiti poziv (definitivno će se obradovati kad ih vi pozovete nakon što im nije uspelo da vas dobiju).

Nikada ne čekajte da telefon zvoni toliko dugo da vas automatska služba izbaci. Dovoljno je da telefon zazvoni pet-šest puta; svako ko nije zauzet nečim drugim (i prema tome praktično nedostupan) može u tom roku da se javi.

Sačekajte da vam druga strana zatraži broj telefona, nemojte im sami davati ceduljicu s brojem (naročito ne ako ste devojka). Ukoliko želite da budete „aktivna strana“, tražite im broj – ako ne žele da vam ga daju, a zainteresovani su, mogu da zatraže vaš.

Dobili ste broj dečka ili devojke koji vam se dopadaju i baš vam se jako dopadaju i nestrpljivi ste – pa, slobodno ih zovite isto veče. Nemojte ih „smoriti“ predugim razgovorom, ali nema nikakvog razloga da im brzim javljanjem ne pokažete da vam se jako sviđaju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.