U trendu

U javnom toaletu

Nekada je, na vaše prilično neoduševljenje, neophodno otići u javni toalet. Oni nisu baš poznati po dobroj higijeni, pa nije loše znati kako da tamo ne pokupite neku infekciju, i da vas kratki boravak u tim neprivlačnim prostorijama ne košta kasnije dosta zdravlja, vremena i živaca.
Jedna nezgodna stvar je kad morate da sednete na WC šolju. Momci su tu u prednosti, ali i oni za neke stvari moraju da sednu, osim ako ćete da se penjete na dasku i koristite je kao čučavac (ne preporučujemo, nije bezbedno). Uobičajena taktika devojaka jeste da ne sednu nego da budu u nekakvom polučučnju, tako da im koža ne dodirne dasku; problem s tom taktikom jeste to što tako nije moguće u potpunosti isprazniti bešiku. Šta učiniti?
Jedna mogućnost jeste da dasku obložite toalet-papirom i onda sednete na nju. Tako sebi obezbeđujete kakvu-takvu higijenu. Druga mogućnost je da sa sobom nosite antibakterijske vlažne maramice (pakovanje je zgodno za svaku tašnicu), i da takvom maramicom obrišete dasku pre nego što sednete na nju (brzo će se osušiti). Onda na miru i s relativno malo straha možete da obavite ono zbog čega ste došli.
Druga nezgodna stvar su oni fensi moderni aparati za sušenje ruku. Operete ruke posle upotrebe toaleta, i veselo ih gurnete pod taj aparat, sačekate da vam vruć vazduh osuši ruke, i gotovo! Problem s tim je što aparatom cirkuliše vazduh iz tog istog javnog toaleta (a koji bi drugi?), a taj vazduh je prepun bakterija. I tako, tek što ste oprali ruke, vrućim vazduhom na njih nanesete nove bakterije. Šta tu učiniti?
Opet postoje dve mogućnosti. Jedna je da, posle pranja ruku, ruke obrišete papirnim ubrusom (za slučaj da ih u tom javnom toaletu nema, nosite papirne maramice sa sobom), a druga je da za čišćenje ruku nakon upotrebe toaleta koristite vlažne maramice. Tako ćete, uprkos prečesto lošoj higijeni takvih prostorija, ipak uspeti da se sačuvate od infekcija.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar