U trendu

Velika promena frizure

Nije ništa neobično da tinejdžerka poželi da promeni frizuru i da isproba neki sasvim drugačiji „fazon“. Isto tako, nije retkost ni da se posle te velike promene pokaje, iz ovog ili onog razloga. Zato nije loša ideja ipak ići malo sporije.
Kad ćete da eksperimentišete s izgledom ako nećete sad? Zapravo, možete bilo kad, ali tinejdžersko doba se obično čini kao pravo za to. Onda napravite ogromnu promenu u frizuri – i pokajete se. Nekad kajanje dođe jer vam se rezultat ne dopada; jeste, uradio vam je frizer ono što ste tražile, ali vama to ne stoji dobro. A nekad dođe ne zato što s novom frizurom izgledate loše, već ne uspevate da se naviknete na promenu. Mnogo vam je to, tako odjednom.
U pubertetu vam se izgled ionako brzo menja, što može da dovede do osećaja nesigurnosti, a i do straha. Nekad, kad promenite frizuru i to super ispadne, to može da vam poveća samopouzdanje, ali nekad vam ga samo sroza, bilo zato što vam se rezultati ne dopadaju, bilo zato što vam je promena prekrupna pa se dodatno isprepadate, plašite će da će vam se svi smejati, a i ako vam se niko ne smeje, čudne ste same sebi.
Lek za to: prvo zamislite šta tačno želite, po mogućnosti uz konsultovanje s nekim ko ume da proceni da li bi vam to dobro stajalo. A onda idite korak po korak. Recimo, ako ste htele da svoju do pojasa dugu smeđu kosu ošišate na dečački kratko i ofarbate u mahagonicrveno, probajte prvo da je ošišate, i vidite kako vam se takav izgled sviđa. Ukoliko vam promena nije prevelika i dobro se osećate, posle nekoliko dana se ofarbajte. Tako pružate vreme sebi da se naviknete i da ta promena – a svako povremeno poželi promenu – ne bude nešto što vam ne prija.
Srećno, i uživajte u igranju svojim izgledom!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.