U trendu

Vi u društvu

Čak i najnedruštvenije osobe imaju neke prijatelje; one društvenije će ih, po pravilu, imati više. I onima koji su društveni i onima koji to nisu – prijatelji su veoma važni. Znate li, međutim, kako vas drugi vide kao prijatelja? Da biste to saznali, razmislite o tome kakva ste osoba. U principu, postoje tri osnovna tipa – timski igrač, lider i solista. Pogledajte kakve osobe se mogu svrstati u pomenute tipove pa, u zavisnosti od toga u kom se tipu najviše prepoznajete, pogledajte i kako vas drugi vide kao prijatelja!

Timski igrač: prosto ne možete da živite bez svoje „ekipe“. Najbolje se osećate kad je celo društvo na okupu – i to se i te kako primećuje na vama, jer se tada potpuno „otkačite“ i spremni ste i na najveće ludosti. Ako se u ovome prepoznajete, društvo vas voli jer uvek imate lude ideje, čak i onda kada je svima dosadno. Pa ipak, ne brinite: ne vole vas samo kao zabavljača već vas i cene i poštuju kao odanog prijatelja.

Lider: vi uvek preuzimate vođstvo i drugima govorite šta treba da rade. Ako vam se nešto ne dopada, bićete iskreni i reći ćete šta mislite. Ukoliko se u ovome prepoznajete, sva je prilika da vas društvo vidi ili kao tiranina (ukoliko baš preterujete), ili kao pouzdanog prijatelja koji će umeti da organizuje lude žurke i zabave, a biće uvek tu kad je nekom potreban savet i pomoć. Pošto ozbiljno i savesno shvatate svoju ulogu, i ostali vas prihvataju kao svog vođu.

Solista: vama su prijatelji važni, ali ako ih i ne vidite nekoliko dana, nećete se zbog toga mnogo nervirati. Imate mali broj bliskih prijatelja, ali je moguće da postoji i veći krug ljudi koje povremeno viđate i sa kojima ste u sasvim korektnim odnosima. Ukoliko se u ovome prepoznajete, najverovatnije vas svi cene zbog samostalnosti i toga što umete da ostanete smireni i u najvećoj „frci“, smatrajući da ste prilično „kul“. Mada ste sposobni za svađu kad vam nešto nije po volji, ceniće vas jer imate svoj stav, kao i zato što ćete za bliske prijatelje uvek biti tu ako im je potrebna vaša pomoć.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.