U trendu

Zaljubljena u zaljubljenog (2)

Možete provesti mesece, pa i godine, razmišljajući na ovakav način, i to dok vam se mozak ne veže u čvor. Nevolja je što to razmišljanje može biti potpuno jalovo, što veoma dugo može ama baš ništa da se ne promeni – da se svi u nizu nadaju da će se neko predomisliti, a ne predomisli se niko. Šta onda učiniti, a da to bude konstruktivno i izvuče vas iz ove petljancije?

Razmislite i budite iskreni prema sebi: koliko zapravo zaista volite tog dečka, a koliko tu sada već ima i želje za nedostupnim, želje da ga konačno osvojite, ukratko, koliko u vašim osećanjima ima ljubavi, a koliko želje da dobijete nešto što već jako dugo želite? Vaša zaljubljenost u tog dečka može već biti stvar navike – ne kažemo da je sigurno tako, ali moguće je.

U ovakvoj situaciji, najzdravije rešenje jeste da se malo osvrnete oko sebe. Pogledajte i druge momke – vrlo je moguće da ćete naći nekoga ko vam se podjednako dopada, a ko će želeti da bude baš s vama. Ako vam je ta ideja odbojna, pokušajte makar da ne „blenete“ stalno u tog dečka, već da svoj mozak okupirate nekim drugim zanimacijama koje veze s ljubavlju nemaju – izlazite s društvom tamo gde ga nećete sresti, posvetite se sportu, jezicima, hobiju… Nađite nešto da vam na neko vreme (bar nekoliko meseci – da, znamo da to deluje kao večnost!) odvuče misli od tog dečka.

Onda ga pogledajte ponovo, svežim očima – da li ste zaista i dalje zaljubljene, ili je to ipak bilo stvar navike, navike koja je prošla? Koji god da je odgovor na ovo pitanje, trebalo bi da se, ako ništa drugo, osećate odmornije i više rasterećeno – i s dovoljno energije da nešto preduzmete, bilo da je to prilaženje tom dečku i izražavanje želje da se on izjasni, bilo da je obraćanje pažnje na druge simpatične momke, kojih sigurno ima u vašoj blizini.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.