U trendu

Ako imate orhideju u kući, morate da znate i kakvu energiju ovaj cvet privlači u vaš dom

Mnogi će se iznenaditi kada saznaju kakvom energijom zrači i kakvu energiju privlači ovaj nežan, egzotičan cvet koji je poslednjih godina sve popularniji u našim domovima.

Snažni energetski potencijali

Orhideja je jedna od najlepših biljaka koje možete uzgajati u svom domu. Ona nas podseća na ljubav i nežnost, a veruje se da je orhideja jedna od vodećih amajlija za žensku sreću. Smatra se da ova biljka ima snažne energetske potencijale.

Prema feng shuiju orhideja je cvet koji privlači ljubavnu sreću, štiti romantične odnose i priziva susrete srodnih duša. Najčešće se preporučuje da je držite u spavaćoj sobi blizu kreveta, prenosi Sensa.

Orhideja se smatra isključivo ženskim cvetom sa snažnom ženskom energijom, pa se veruje i da posebno donosi sreću ženama. Ako imate orhideju u kući, smatra se da će ženske osobe biti veselije, raspoloženije, pa čak i privlačnije.

Zaštitna amajlija od negativne energije

U nekim zemljama se veruje da su osušene latice orhideje najjača amajlija i zaštita od toksičnih ljudi i konkurenata u ljubavi i na poslu. Zbog toga se latice orhideje nose u džepu ili u torbi.

Ako brinete o svojoj orhideji i svakodnevno je negujete, ona će vam doneti radost i blagostanje. Simbolično, žena koja se posveti negovanju i razvoju orhideje može otkriti skrivene talente, poboljšati intuiciju i pročistiti svoje srce i energiju.

Orhideja je i zaštitnica doma od negativne energije, a veruje se da svaka boja stvara poseban štit. Tako na primer, ljubičasta orhideja pomaže u borbi protiv lenjosti, žuta i narandžasta privlače energiju obilja, a bela i ružičasta su pogodne za unutrašnju harmoniju, osećaj mira i samopouzdanja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar