U trendu

Ako želite miran san, ove 4 biljke ne unosite u kuću!

Nije preporučljivo uneti ove četiri biljke u svoj dom, koliko god da su lepe, jer se smatraju moćnim energetskim vampirima prema feng šuiju. Iako postoji veliki broj biljaka koje pozitivno utiču na energiju u kući, ove biljke se ne preporučuju zbog potencijalnog iscrpljivanja energije.

Bršljan

Bršljan se prema feng šuiju preporučuje da se drži napolju. Ukoliko se ne neguje na pravi način ili se postavi na pogrešnom mestu, može doneti lošu energiju, konflikte i nedostatak novca. Posebno se ne preporučuje držati bršljan u kući ako želite privući novu ljubav. Veruje se da je ova biljka energetski vampir koji može ometati slobodan tok energije kroz dom.

Kaktus

Kaktus ima dvostruki karakter prema feng šuiju. S jedne strane, smatra se da štiti od zračenja kompjuterskih monitora i da je magični talisman protiv toksičnih ljudi. Međutim, kaktus takođe ima negativnu stranu. Veruje se da ova biljka odbija ljubav, može ohladiti osećanja i negativno uticati na seksualni život. Posebno se ne preporučuje držati kaktus u spavaćoj sobi.

Begonija

Begonija je još jedan moćan energetski vampir prema verovanjima feng šuija. Ova biljka se ne preporučuje u domovima u kojima živi samo jedna osoba, već se preporučuje samo u domovima u kojima je prisutan veći broj ljudi. Veruje se da je begonija posebno pogodna za domove koji često primaju goste, jer će navodno očistiti i apsorbovati tuđu negativnu energiju. Međutim, zbog svog snažnog energetskog dejstva, ne bi je trebalo držati u domu ukoliko živite sami.

Monstera

Prema feng šuiju, monstera je izuzetno nepovoljna biljka za ljude. Bez obzira na svoju vizuelnu privlačnost, veruje se da crpi veliku količinu pozitivne energije. Nikada je ne treba držati u spavaćoj sobi, jer može dovesti do čestih problema sa nesanicom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar