U trendu

Hit na internetu: Isprobajte trik za brzo ljuštenje belog luka, uspeva svima

Ko može da odoli vrućem hlebu sa belim lukom? Ipak, uporan miris koji se zadržava na koži danima ponekad je dovoljan da u potpunosti izbegnemo kuvanje s ovim sastojkom.

Srećom, otkrili smo besprekoran način za ljuštenje belog luka za koji vam je potrebna mikrotalsna rerna i svega 10 sekundi.

Ovaj genijalni trik ne zahteva upotrebu nikakvih oštrih i potencijalno opasnih predmeta, već samo mikrotalasnu pećnicu. U nedavnom TikTok sadržaju @newdawnfields, uzgajivačica belog luka iz severnog Mičigena otkriva da je najbolji način za guljenje belog luka da ga prethodno zagrejete.

@newdawnfields

Just need a lil heat to get the paper more paper-y. We’re not trying to cook the garlic. Just warm ‘er up. Try it before the silly hacks! #garlic #garlicgirl #northernmichigan #michigan #womenwhofarm #grownbysurvivors #kitchenhacks #garlicpeelinghack

♬ original sound – 🧄🧄🧄

Za demonstraciju je upotrebila ondašnju sortu belog luka, koja je poznata po tome što se teže guli od drugih vrsta. Zatim jednostavno ubaci povrće u mikrotalasnu rerrnu na 10 do 20 sekundi, a zatim ga ostavi nekoliko sekundi da se ohladi. (Za one koji nemaju ovaj aparat u kući, isti efekat se postiže i u rerni na 120°C oko pet minuta.) Za tili čas luk se ljušti sam.

Stvarno je tako jednostavno. Najbolje od svega je što ovaj trik uklanja čak i zaštitni film koji je obično nemoguće ukloniti bez zarivanja nokta ili u meso.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar