U trendu

Odeća iz ormara ima neprijatan miris: Može vam pomoći papir za pečenje

Ponekad se dešava da nehotice stavite blago vlažnu odeću u ormar ili je predugo sušite u prostoriji s lošom ventilacijom, što uzrokuje da odeća poprimi ustajali miris. Ispostavilo se da ga se možete rešiti na vrlo jednostavan način.

Alkohol i aromatična tečnost

Mirise izazivaju bakterije koje uspevaju u toplim i vlažnim prostorijama. Karakterističan miris koji je teško ukloniti je ponekad rezultat našeg previda ili nemara. Međutim, ovo možemo popraviti na nekoliko načina. Jedan od najoriginalnijih je prskanje odeće votkom ili salicilnim alkoholom. Alkohol će ubiti neprijatan miris.

Međutim, postoji još jednostavniji način. Možda izgleda iznenađujuće, ali kao sredstvo za uklanjanje mirisa, papir za pečenje će biti savršen. Međutim, da bi funkcionisao, mora biti natopljen u aromatičnu tečnost, na primer, kolonjsku vodu ili mirisno ulje razblaženo vodom, prenosi Avaz.

Upija vlagu

Nakon sušenja, ovako pripremljen papir se mora staviti u ormar zajedno sa odećom.

Papir za pečenje ima svojstva upijanja, a ona pomažu u apsorpciji vlage iz vazduha. Zahvaljujući tome, održaće garderobu suvom, što je ključno za zaštitu i miris naše odeće. Takođe će odjeći dati miris kojim je natopljena. Ovaj senzacionalno efikasan trik je nedavno stekao veliku popularnost.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar