U trendu

Vraća bliskost parovima: Ova biljka je magnet za ljubav, obavezno je nabavite

Postoje dekorativne biljke koje u kuću unose mnogo više od estetike. Jedna od njih je svakako i biljka zlatni brk. Kod nas nije toliko zastupljena i popularna, a u svetu od ove biljke prave mnogi lekoviti melemi, dok mnogi veruju da ima i korisno dejstvo po energiju u kući.

Biljka zlatni brk ili brkovi (Callisia fragrans) raste u prirodi Centralne Amerike, a mi je na sreću možemo gajiti kod kuće u saksiji. Brk u kućnim uslovima može dostići visinu od 80 centimetara, a nije ni zahtevna za negovanje. Raste prilično brzo, pa isečeni listovi i stabljike brzo ponovo rastu. Njene liske podsećaju na listove kukuruza, a delom i na drvo života ili, kako se još naziva, drvo mladosti.

U narodnoj medicini sok iz listova zlatnog brka koristi se za brže zarastanje rana i saniranje modrica. Pomaže kao oblog i melem kod otoka i upala, a primenjuje se i u kozmetičke svrhe u maskama za lice. Pre nego što upotrebite zlatni brk zarad zdravlja i lepote, obavezno se najpre konsultujete sa lekarom i stručnjakom kako biste na pravilan način koristili biljku.

Simbolika ove biljke jeste da ona akumulira kreativnu moć prirode i donosi u dom energiju vitalnosti. Neki je nazivaju i biljkom magnetom za pozitivnu energiju, a veruje se da štiti dom od negativnih vibracija.

Prema feng šuiju, energija ove biljke može pozitivno uticati na ljubav. Pomaže onima koji žele da osvoje nečije srce jer prenose dobru energiju, ali se veruje i da vraća bliskost ljubavnim parovima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar