najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Da li se uklapate u prosek? (1)

Ima žena koje mrze kad im se kaže da su prosečne (dobro, niko ne voli baš to da čuje), ali ima i onih koje će se, makar i ne bile oduševljene time što su nazvane prosečnim, osećati nekako bezbedno ako se uklapaju u prosek, u smislu da je s njima sve u redu, ni po čemu ne odskaču, niko im ne može zameriti da u nečemu preteruju…

Samo, šta je prosek? Sam po sebi, ništa posebno – statistički podatak koji se menja iz godine u godinu. Ipak, ako ste radoznale kakva je to „prosečna žena“ sa naših prostora, evo šta o tome kaže statistika (samo da podsetimo da se prosek matematički izračunava kad se sakupe svi podaci, što znači, ako bi postojale ukupno dve žene, i jedna bila premršava, a druga predebela, ispalo bi da je prosečna žena normalne težine – bez obzira na to što u navedenom slučaju takva žena ne postoji).

Žene na našim prostorima u proseku spavaju sedam sati dnevno, što znači jedan sat manje nego što bi prosečno trebalo. Ukoliko i vi imate problema sa manjkom spavanja, trebalo bi ozbiljno da se pozabavite time, jer nedostatak sna povećava nivo stresa, kao i verovatnoću da ćete oboleti od nekog srčanog oboljenja. Eksperti kažu da san treba nadoknaditi ravnomerno – što će reći tokom cele nedelje sat vremena ranije ići u postelju, a ne „ukomirati se od spavanja“ u toku vikenda i praznika. Višak sna takođe može biti štetan, u šta ste se nekom prilikom verovatno i same uverile (budete pospane i usporene celog dana, ne možete ni na šta da se koncentrišete i teško vam je da bilo šta uradite).

Prosečna veličina grudnjaka sada je 80, a do pre pet godina, bar tako statistike kažu, bio je 75. Šta je uzrok ovoj pojavi? Jedan uzrok je što su plastične operacije uvećanja grudi veoma u trendu. Drugi je što žene postaju korpulentnije (više i teže – naročito teže) nego ranije – sutra pogledajte sledeću stavku.

1 komentar
  1. Nataša Gajić

    Sutra neću pogledati drugu stavku… U svakom slučaju, takva žena ne postoji, koja s ne bi uklopila u svoje. E, bremenit si mi ti nešto, dobro meni.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike