Šta o lepoti možemo da naučimo od Parižanki?

Foto: Pixabay.com/macadam13

Parižanke su prepoznatljive u svetu mode i lepote jer se trude da istaknu svoju prirodnu lepotu i da budu ono što jesu, prenose mediji. Kako to uspevaju?

1. Biraju prirodnu lepotu

Ono čemu Parižanke teže je prirodan izgled kože. Ne prikrivaju pege na licu, ne boje se bora, a pre svega im je važno da njihova koža bude zdrava i negovana. Dosledne su u svakodnevnoj brizi za svoju kožu. Važno im je da je sva kozmetika što prirodnija, a vole i same da prave maske za lice. Izbegavaju sunce i obavezno koriste kreme sa zaštitinim faktorom. Piju puno vode jer je to važno za zdravu i hidrantnu kožu.

2. Izbegavaju pudere

Kožu na vašem licu trebate da tretirate kao platno, kažu Parižanke koje ne izlaze bez hidrantne kreme. Male nepravilnosti na licu prikrivaju korektorom. Izbegavaju teške pudere, a ako ga baš stave, pomešaju ga sa kremom kako bi ublažile njegov efekat. Rumenilo koriste u boji breskve i to vrlo malo, tek toliko da istaknu jagodice. Crveni ruž im je neophodan u svim nijansama. Iako vole da istaknu i oči, njihov moto je pre svega ‘manje je više’.

3. Obavezno skidaju šminku pre spavanja

Ovu lošu praksu, kažu Parižanke, odmah izbacite. Ne samo da ćete umazati posteljinu, već će vam i koža postati suva, a trepavice krhkije.

4. Rekle su ‘ne’ plastičnim operacijama

Parižanke se ne boje starenja i brisanje godina plastičnim operacijama za njih ne dolazi u obzir.

5. Ne suše kosu fenom

Ako su u mogućnosti Parižanke uglavnom peru kosu uveče, kako ne bi izašle sa mokrom kosom napolje. Retko koriste fen i vole opuštenu i razbarušenu kosu. Kako bi uvek sveže izgledale, peru je svaki drugi dan.

Ostavite komentar