U trendu

Unesite strast u vaš brak!

Strast je nešto što svi mi želimo u braku, ali šta je „strast“ zapravo? Stručnjaci kažu da je strast integracija emocionalne i fizičke intimnosti – to je sposobnost da sa istom osobom spavate i da sa njom pijete kafu. A kako da bračni parovi dostignu ovo „stanje“? Pa, u svakom slučaju, bolje je početi sa kafom, nego sa seksom.

Ostanite u kontaktu. Srećni brakovi su bazirani na dubokom prijateljstvu. Zadovoljni partneri ostaju u kontaktu tokom čitavog dana. Zato, kada vaš partner ide kod lekara, ili kada ima neki važan poslovni sastanak, nazovite ga telefonom, ili mu pošaljite e-mail da vidite kako je sve prošlo. Srećni partneri brinu jedni za druge i to izražavaju ne samo krupnim poklonima, već malim stvarima koje čine iz dana u dan.

Imajte zajednička interesovanja. Brakovi su lepši, snažniji i intimniji kada partneri dele interesovanja. Sakupljanje satova, ljubav prema psima, čitanju – bilo koje zajedničko interesovanje će vas držati dalje od vođenja „paralelnih života.“ Srećni parovi takođe razgovaraju o svojim verovanjima i ciljevima, čak i kada se oni međusobno ne uklapaju i ne slažu. I spiritualnost može da ojača emocionalnu vezu. Studije pokazuju da ljudi koji se zajedno mole imaju bolju seksualnu vezu. Mali porodični rituali – kolači nedeljom popodne, pričanje porodičnih priča i „tajnih“ porodičnih recepata – čine partnere bliskim. Savetuje se i da parovi imaju svoje „rituale“ pri vođenju ljubavi. Potrebno je da imate planove za seks i da pričate o tome. Ako mislite da bi i seks, ako je pravi, trebalo da bude spontan, kakav je, recimo, bio na početku vaše veze, setite se – takvi vaši prvi „spontani“ kontakti su bili mnogo, mnogo više planirani, počevši od toga šta ćete nositi, koji parfem da stavite, gde da idete, koju muziku i vino da izaberete…

Ostanite pozitivni. Čak se i srećni parovi svađaju i govore jedni drugima bolne stvari, ali parovi koji imaju snažne brakove rade na tome da održavaju pozitivan, optimistički stav prema svojoj vezi. U uspešnim brakovima, kada dođe do svađe, neki partner će se potruditi da izvede „reparaciju“, tj. da spreči negativnost da pređe izvesnu granicu. To je obično trenutak kada se žena ugrize za jezik, a kada suprug kaže: „Žao mi je“.

Izgradite seksualnu vezu na poverenju. Popravljanje seksualne veze se ne sastoji u nekim novinama, u novim tehnikama. Dobra seksualna veza se gradi na osnovu razumevanja, poverenja i saosećajnosti koja dozvoljava partnerima da rizikuju i da učine nešto što možda i ne bi u drugim situacijama. Partneri koji veruju jedan drugom su slobodni da budu maštoviti, da prihvataju rizike.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.