U trendu

Želite da vam parfem traje 10 puta duže? Isprobajte ovaj trik

Kako možete produžiti trajanje svog parfema? Postoji nekoliko načina, ali, budući da je toplije vreme na putu, možda ćete tražiti dodatne savete kako produžiti miris svog parfema (na kraju krajeva, letnji znoj može lako stati na putu vašem prepoznatljivom mirisu).

Kako parfem ne bi prebrzo ispario, stručnjaci preporučuju da parfem nanosite na hidrirano telo s losionom koji je neutralnog ili blagog mirisa.

Zašto biste parfem trebali obložiti mirisnim losionom?

Ovaj savet deluje na dva načina: na dobro hidriranoj koži miris traje duže. To je zato što zdrava, hidrirana lipidna barijera nudi prirodna ulja za koja se miris može prilepiti, dok će se na suvoj koži parfem jednostavno raspršiti. Dakle, ako imate bogatu i gustu kremu s hidratantnim uljima i buterom, nanesite je na mesta na koja ste stavili parfem i parfem će duže trajati.

Međutim, ako želite da napravite korak dalje, uvek se možete okušati u slojevitosti mirisa. Što znači, uzmite mirisno ulje ili losion za telo i stavite ga ispod svog parfema – ne samo da može održati vašu kožu hidriranom (što čini da miris traje duže), već i dodane mirisne note mogu poboljšati doživljaj tog parfema. Neki brendovi nude ulja i parfeme ili kreme i parfeme u paketu baš iz ovog razloga.

– Kada se spoje različite mirisne note, onda imate još robusniju kolekciju gornjih, srednjih i donjih mirisnih nota parfema. To definitivno produžuje trajanje parfema – kaže Ket Čen, osnivači brenda čistih mirisa Skylar.

Ako želite parfimisanu kremu za telo. možete na primer koristiti neroli postbiotski losion za telo. Nudi najsvežiju, najsuptilniju aromu – za gornje note osetićete miris bergamota, ylang-ylanga i petitgraina. U sredini preovladava neroli, a baza je topla kedrovina. Mirisi za kožu, ako niste svesni, suptilnija su, ugodnija alternativa elegantnijim parfemima s jakim efektom, piše MBG.

– Da bi neko drugi uopšte osetio vaš parfem, mora da vam bude prilično blizu, a smatram da ovakve mirisne formule suptilno prianjaju uz telo – kaže slavna šminkerka Rouzi Džonson, osnivačica by/rosie jane.

Zaključak

Ne trebate biti hemičar da počnete da se koristite ovakvim načinom slojevitog nanošenja mirisa na telo. Jednostavno odaberite mirise koji vam se najviše sviđaju. Ipak, suptilni početak je uvek sigurna opcija. S snažnijom aromom, i hidriranom, srećnom kožom, vaš parfem bi trebalo da traje ceo dan.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar