U trendu

Mladenci iz Srbije šokirali goste: Na pozivnici napisali koliko novca očekuju od njih

„Janko i Marija su moji prijatelji i čim sam dobio poziv, odmah sam ih nazvao i rekao im da nisu normalni. ‘Ljudi, vi niste normalni, uslovljavate goste s koliko novca treba da vam dođu na svadbu.’ To sam im rekao. Ali još veće iznenađenje bila je njihova reakcija, odnosno opušteno ponašanje“, napisao je Marko na Fejsbuku i pokrenuo lavinu komentara.

Kaže da je svaki gost dobio pozivnicu s detaljima koliko košta stolica, odnosno, koliko se očekuje da stave u kovertu – 45 evra. Mladenci, Janko R. i Marija S. venčaće se početkom septembra, a slavlje će biti u poznatom restoranu na beogradskoj Banjici, prenosi Nova.rs.

– Zamislite, uvredili su se što sam to komentarisao. Pa, čekajte prijatelji, vi meni uslovljavate da vam donesem 45 evra, odnosno ne manje od toga jer ima toliko stolica, a pozvana je cela moja porodica, odnosno otac, majka, brat i ja, znači ako je stolica 45 evra po osobi, iz toga sledi da mi kao porodica moramo da vam damo najmanje 180 evra. Pazi, boga ti – nastavio je Marko pa izračunao da bi porodica s troje dece trebala dolazak na svadbu da ‘plati’ 200 evra, odnosno izdvojiti trećinu prosečne plate u Srbiji.

– Mislim da je potez Janka i Marije potpuno pogrešan jer prvo žele da ‘potegnu’ svadbu, odnosno našim poklonima pokriju troškove svoje svadbe. Ne kažem da je loše, u Srbiji svi to rade, ljudi organizuju svadbe da bi zaradili, ako ćemo pošteno. Ali ne treba mladenci da nam govore koliko ćemo im novca doneti kao svadbeni poklon, nema smisla – rekao je i priznao da se jako razočarao.

Ovo su neki od komentara uz njegovu objavu:

‘Organizacija svadbe u Srbiji je za mladence postala biznis. Gleda se uloženo/dobijeno što je jako jadno i bedno. Stavi koliko si u mogućnosti pre svega i koliko misliš da je u redu. Nemoj se praviti džek s poklonom, a kasnije, ceo mesec porodica ispašta zbog toga, a sve zato da se neko ne bi uvredio.’

‘Minimum koliko treba platiti je onoliko koliko koštaš mladence (cena stolice, tj. klope), tako da im nisi na trošku dok uveličavate slavlje.’

‘Kome si drag, imaće razumevanja ako nemaš novca.’

‘Mislim da je 50 evra sasvim dovoljno, a ako ste porodica ili baš bliski, tad 100 evra.’

‘Ako si nebitan gost – 50 evra, a 100 ako ste imalo bliski. Ukoliko si kum treba dati barem 200 do 300.’

Kako je poslednjih godina postao običaj da se mladencima poklanja novac, ipak su gosti ti koji bi trebali da odluče koliko će dati.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar