U trendu

Ove greške svi pravimo, a ne znamo da mogu biti kobne za telefon, polako ga uništavamo

Danas nema nikoga ko ne koristi mobilni telefon. Međutim, mnogi od nas svakodnevno prave greške prilikom punjenja, što skraćuje njegov životni vek.

Ovo su neke od najčešćih grešaka koje treba da izbegavate:

Ostavljate punjač u utičnici

Ostavljanjem punjača u utičnici ne samo da povećavate račun za struju, nego takođe dovodite sebe u opasnost. Punjač oslobađa toplinu, a akumulacija topline može uzrokovati požar, prenosi magazin Pinkvilla.

Puštate da se baterija potpuno isprazni, a zatim je punite do 100 posto

Baterije telefona su litijumske i rade u ciklusima punjenja. Dakle, ukoliko dozvolite da se baterija potpuno isprazni, to znači da polako uništavate mobilni.

Isto tako, nikada ga ne biste trebali puniti do 100 posto. Ovo možda zvuči čudno, ali telefon se može pokvariti zbog preteranog broja punjenja. Većina ljudi ostavlja telefon da se puni preko noći. To takođe povećava račun za struju, prekida ciklus punjenja baterije i pregreva uređaj.

Koristite punjače koji nisu originalni

Uvek koristite punjač koji ste dobili prilikom kupovine mobilnog. Svaki punjač ima drugačiju jačinu punjenja i stoga je važno da koristite onaj koji najbolje odgovara uređaju.

Ne skidate masku s telefona dok ga punite

Ukoliko ne skidate masku s telefona dok ga punite, toplina se zadržava, što dovodi do zagrevanja baterija i drugih delova uređaja.

Koristite telefon dok se puni

Korišćenje telefona dok čekate da se napuni dovodi do „prevelikog pritiska“ na bateriju. Dakle, ukoliko morate odgovoriti na poziv, obavezno ga prestanite puniti pre nego što se javite.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar