U trendu

Test inteligencije: Imate 20 sekundi da rešite ovaj matematički zadatak za osnovce

Da li se sećate matematičkih pravila koje ste učili u školi? Da biste saznali, možete pokušati da rešite ovaj test inteligencije!

Matematički izazovi nude mnoge prednosti onima koji nastoje da ih reše. S jedne strane, oni vam omogućavaju da oslobodite pritisak. S druge strane, oni pomažu da izoštrite svoj um.

Pokušaj da pronađete odgovor poboljšava vaše veštine razmišljanja dok jača vaše znanje matematike.

Pored toga, to je odlična vežba pamćenja i efikasan način rada na kritičkom razmišljanju. Generalno, prihvatiti matematički izazov znači poboljšati svoju mentalnu agilnost.

Da bismo vam to dokazali, pozivamo vas da pronađete odgovor na jednačinu 88 ÷ 4 x (6 + 9) = ?

Na prvi pogled, operacija izgleda jednostavno. Međutim, moći ćete da ga rešite samo ako pažljivo analizirate komponente jednačine. Ako ih pažljivo pregledate, dobićete opšte razumevanje operacije.

Da bi rešili ovaj test, dajemo vam 20 sekundi. Ovo je više nego dovoljno da dokažete svoju vrednost i svoje sposobnosti. Uključite štopericu i počnite!

Da li ste uspeli da pronađete tačan odgovor na jednačinu u zadatom roku? U nastavku možete pročitati tačan rezultat ove jednačine.

Rešenje

Odgovor na operaciju 88 ÷ 4 x (6 + 9) = ? dobija se primenom matematičkog koncepta koji je pravilo redosleda PEMDAS operacija.

Ovaj princip se sastoji od poštovanja redosleda prioriteta operacija, odnosno prvenstvo zagrada i eksponenta, množenja i deljenja počevši s leva na desno, i sabiranja i oduzimanja takođe idu s leva na desno.

Dok obraćate pažnju na jednačinu koju treba rešiti, jasno možete videti da ona nema eksponente, već zagrade. Dakle, ono što prvo treba da uradite je da počnete odatle. Imate (6 + 9) = 15.

Operacija tada može imati sledeći oblik: 88 ÷ 4 x 15 = ? Kao što vidite, ostaje samo množenje i deljenje. Idući s leva na desno, dobijate kao konačni proizvod: 88 ÷ 4 x 15 = 22 x 15 = 330.

Ako je vaša računica došla do 330, onda ste prošli IQ test. Imate dobre kognitivne sposobnosti i odličnu mentalnu agilnost.

S druge strane, ukoliko vam je zadatak zadao muke, samo treba više vežbati i rezultati neće izostati.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (13)