U trendu

Bolt i Novak idoli Brazilaca

Brazilski mediji prenose rezultate jedne ankete sprovedene među Brazilcima, tokom sinoć završenih Olimpijskih igara u Riju, u kojoj je pitanje glasilo: Ko su vam omiljeni strani sportisti učesnici Igara?

U muškoj konkurenciji izdvojila su se dva imena – Bolt i Đoković, dok je kod dama ubedljivu pobedu ostvarila simpatična Bajls.

U delu teksta posvećenom Novaku dodaje:

„Sve je već bilo jasno tokom meča protiv Argentinca Del Potra, u kom je Novak Đoković osvojio simpatije brazilske publike. Povici ‘Ljero, ljero, ljero, Đoko je Brazilac’ (u originalu – „Eiro, eiro, Eiro, Djoko é brasileiro“, gde je „eiro“ sleng od „brazileiro“, prim. aut), kao i ‘Koliko je to dobro, Đoković je Brazilac’ („Olha que maneiro, Djokovic é brasileiro“, prim. aut) odjekivali su s tribina“.

I u nastavku dodaje:

„I ljubav je bila uzvraćena. Srbin se pojavio sa žutim i zelenim torbama i reketom na kojem je pisalo: ‘Srećno’ na portugalskom (Boa Sorte)“. Kada je izgubio, Đoković je nekoliko puta izjavio da mu je mnogo značila podrška publike. Na kraju je i zaplakao, verujemo ne samo zbog poraza, već i zbog toga što je razočarao Brazilce“.

Simpatije između Noleta i Brazilaca postoje još od ranije, kada se naš as zbližio sa najboljih brazilskim teniserom svih vremena, Gustavom Gugom Kuertenom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.