U trendu

Ljubičić bez komentara o saradnji sa Federerom

Bivši hrvatski teniser Ivan Ljubičić, koji će sledeće sezoni biti u stručnom timu trećeg igrača sveta Rodžera Federera, nije želeo danas da komentiriše vest o toj saradnji. 
Na molbu agencije Hina za komentar vesti koju je Federer objavio na svom sajtu, prema kojoj će Ivan Ljubičić u njegovom stručnom timu zameniti legendarnog Švedjanina Stefana Edberga, proslavljeni hrvatski teniser je rekao da o tome neće javno da se izjašnjava.

Ljubičić je u prethodne dve sezone saradjivao sa najboljim kanadskim teniserom Milošom Raonićem koji je 1. decembra na svom sajtu objavio da prekida saradnju sa Ljubičićem zahvalivši mu za „ogromnu količinu podrške, znanja i razumevanja“.

Ta vest je mnoge iznenadila, s obzirom na to da je, kako piše Hina, pod Ljubičićevim vodjstvom Raonić stigao do četvrtog mesta na ATP listi, ali i do polufinala na prošlogodišnjem Vimbldonu, gde je izgubio od Ljubičićevog novog „poslodavca“ Federera.

Ljubičić i Federer su odigrali 16 medjusobnih duela, Federer je slavio 13 puta, a Hrvat tri puta. U finalima je 4:0 za Švajcarca.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.