U trendu

Nikolić priredio svečani prijem za paraolimpijce

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić priredio je danas u zgradi Predsedništva svečani prijem za paraolimpijce koji su na Igrama u Rio de Žaneiru osvojili rekordnih devet medalja.

„Zahvalan sam što ste na svojevrstan način pokazali ostalim gradjanima Srbije, velikom broju dece koji su imali po neki hendikep, da to (što imate hendikep) može da bude početak života u kom ima radosti i sreće, ali i tuge, tuge zato što je možda izostao uspeh“, rekao je Nikolić u obraćanju sportistima.

Paraolimpijski tim Srbije je na Igrama u Rio de Žaneiru osvojio rekordnih devet medalja, a Nikolić je rekao da je znao da će se iz Brazila vratiti srećni.

„Kada sam vas ispraćao i kada ste ponosno poneli zastavu, znao sam da ćete se vratiti srećniji nego što odlazite. Videlo se to u vašim očima i u tome kako ste govorili o takmičenju. Znao da ćete obradovati Srbiju“, rekao je predsednik Srbije.

On je dodao da mu je izuzetno drago što je javnost „shvatila da su paraolimpijci podjednako dragoceni kao i olimpijci“.

„Samo vaše učešće na igrama je bila potpuno nova sreća u Srbiji. Drago mi je što je narod počeo da vas tretira kao i druge sportiste. Državi ste podjednak dragulj kao i olimpijci. Obećevam vam da ćemo posle Rija još više voditi računa o vama“, rekao je Nikolić.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić rekao je da su paraolimpijci na Igrama u Riju pokazali da su šampioni.

„Dokazali ste da ste šampioni, ne svaki dan, već svake sekunde. Za sportistu ne postoji veća sreća od predstavljanja svoje zemlje na igrama. Vi ste šampioni na koje bismo svi trebalo da se ugledamo. Mnoge prepreke moraju da se pobede, a potom i konkurencija iz celog sveta“, rekao je Udovičić.

Osvajačica zlatne i srebrne medalje u stonotenisu na Igrama u Riju Borislava Perić-Ranković uručila je predsedniku majicu sa potpisima kompletne delegacije paraolimpijaca. 

„Hvala vam na svemu što ste nam pružili pre ali i tokom igara. Tamo nismo predstavljali samo sebe, već i državu. Drago nam je što smo kao i olimpijci obradovali naciju“, rekla je Perić-Ranković. 

Predsednik Paraolimoijskog komiteta Srbije (POKS) Zoran Mićović zahvalio se Vladi i ministarstvu na podršci i pomoći i dodao da se u POKS okreću sledečim igrama u Tokiju.

Večeras će na platou ispred Skupštine grada Beograda od 19.00 biti organizovan doček paraolimpijskog tima Srbije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar