U trendu

Oslabljeni Partizan ide na pobedu

Partizan će biti bez najmanje trojice fudbalera iz prve postave, ali je trener Ljubinko Drulović ocenio da su šanse jednake u večerašnjem susretu sa Atletik Bilbaom. Utakmica trećeg kola L grupe Lige Evrope (19 č, RTS) na stadionu „crno-belih”, za srpskog šampiona je prilika da stigne nadomak zimovanja u Evropi, na koje čeka 11 godina…

Zbog povreda pretrpljenih prošlog vikenda van ekipe su Darko Brašanac i Marko Jevtović, a Aleksandar Subić pauzira pošto je isključen protiv Augzburga. Abubakar Umaru i Gregor Balažic, koji nisu igrali otkako su se povredili u Nemačkoj, neizvesni su kao i Stefan Babović. Sigurno je da u timu neće biti Saša Ilić koji se nije oporavio.

– Obično igračima dan pre utakmice kažem ko će igrati, ali sada to zavisi od toga da li će svi biti spremni. Na levom beku, umesto Subića, bliži sam tome da zaigra Leković nego Petrović. Još ne znam ko će igrati na poziciji zadnjeg veznog. Oni koji budu igrali će imati šansu da se pokažu – rekao je Drulović na klupskoj medijskoj konferenciji 30 sati pre meča.

Uprkos problemima sa sastavom najavio je igru na pobedu:

– Sledeće dve utakmice u grupi, koje igramo sa Atletikom, biće krucijalne za plasman. Imamo ambiciju da i naredne godine igramo u evropskom takmičenju, to bi bio izuzetan uspeh i za srpski fudbal, a Partizan kao veliki klub uvek ide na pobedu. Ako se ne bude moglo do tri, pokušaćemo da dođemo do jednog boda, koji bi bio dobar rezultat ako se ima u vidu tabela.

Drulović, koji je na klupi prošle sedmice nasledio Zorana Milinkovića, izbegao je odgovor na pitanje zašto Partizanu ide slabije u Superligi nego na međunarodnoj sceni, ali je izrazio zadovoljstvo pristupom s kojim treniraju svi igrači.

– Razgovarao sam sa prethodnim trenerom koji mi je preneo dosta toga. Partizan je odigrao dve odlične utakmice u grupi, nadam se da ćemo uz pomoć navijača nastaviti seriju. Puno je utakmica do prve sledeće pauze, ali ova sa Atletikom je najvažnija. Verujem da imamo kapacitet da nastavimo dobro da igramo u Evropi.

Za ekipu iz Baskije je rekao da je jedna od najboljih u Španiji.

– Atletik je malo slabiji kada igra u gostima, ali je možda i favorit. Dolazi iz jake lige, ima tim za respekt, nekoliko velikih španskih imena o kojima ne bih.

O razlikama u svom učinku na domaćoj sceni i u evropskim utakmicama, u kojima ove sezone još nije bio strelac, Bugarin Valeri Božinov je na srpskom jeziku izjavio:

– Znam da od mene očekujete da na svakoj utakmici dam gol, ali najviše ja očekujem od sebe. Želim promene u mojoj igri i u srpskom takmičenju. Igrao sam u jakim ligama, ali ovde je veliki pritisak… Od toga da li sam dao gol mi je važnije da ekipa pobeđuje, a na meni je da radim.

Optimista je za današnju utakmicu.

– Biće teško, ali ne bi trebalo da imamo problema da pokažemo igru koju smo svaki put imali u Evropi.

Kao uvertiru u spektakl, Partizan će na semaforu od 17.25 časova emitovati snimak pozorišne predstave održane nedavno povodom 70 godina od osnivanja kluba.

(G. Kovačević, Politika)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.