U trendu

Partizan u finalu plej-ofa pobedom protiv FMP-a u trećoj utakmici

Košarkaši Partizana plasirali su se u finale plej-ofa Super lige Srbije, pošto su večeras kao domaćini u trećoj polufinalnoj utakmici pobedili FMP sa 87:78 (24:10, 17:16, 28:28,

Partizan su do pobede predvodili Novica Velićković sa 20 poena i sedam skokova, Kevin Džons sa 16 poena i osam skokova i Džamar Vilson sa 16 poena i šest asistencija. Edo Murić i Vanja Marinković dodali su po osam poena.

Najefikasniji u ekipi FMP-a bio je Marko Tejić sa 16 poena, a po 14 poena postigli su Stefan Lazarević i Dragan Apić, koji je imao i 11 skokova, dok je Filip Čović ubacio devet.

Pred 4.000 gledalaca u hali „Aleksandar Nikolić“ Partizan je od početka utakmice vodio, u jednom trenutku je imao i 20 poena prednosti.

Partizan će u finalu igrati protiv Crvene zvezde a prva utakmica finalne serije, u kojoj će crveno-beli imati prednost domaćeg terena, počeće u petak od 21 čas.

Ekipe su na početku bile nervozne, gubile su lopte, a kod rezultata 4:4 Partizan je napravio seriju 8:0. Seriju je prekinuo Dejan Davidovac, ali je Partizan preko Kevina Džonsa i Džamara Vilsona ubrzo stekao dvocifrenu prednost (16:6). Posle poena Čedomira Vitkovca, uz dodatno slobodno bacanje i „dvojke“ Novice Veličkovića, crno-beli su poveli sa 24:9. Igrači Partizana su se u završnici bacali po parketu za svaku loptu, a prva deonica  završena je rezultatom 24:10.

U nastavku FMP je gubio lopte, a domaći su dobrim skokom i dobrim procentom šuta za dva poena čuvali 15 poena razlike. Dobro je igrao Džons i doneo do tada najveću prednost na utakmici od 17 razlike (33:16), dok je sa druge strane koševe postizao Stefan Lazarević. Prvu „trojku“ na utakmici postigao je FMP i to Ognjen Dobrić, u petom minutu druge četvrtine za 33:19.

Domaći su do kraja poluvremena čuvali prednost, a u poslednjim trenucima druge četvrtine „trojku“ je postigao Adin Vrabac (41:26), što je bio prvi pogodak crno-belih van linije 6,75 metara na utakmici.

Partizan je jako počeo drugo poluvreme, uz tri „trojke“ Veličkovića i jedne Eda Murića stekao je 20 poena prednosti, 57:37. FMP je uzvratio serijom od 7:0, a posle „trojke“ Filipa Čovića prišao je na 62:49, ali je Partizan do kraja deonice vratio prednost, koja je posle „trojke“ Vanje Marinkovića iznosila i 19 poena (69:50).

FMP je krajem treće i početkom četvrte četvrtine serijom 8:0 prišao na 69:58, ali je Vitkovac „dvojkom“ prekinuo seriju. Čović je smanjio na 61:71, a posle te „trojke“ i duela sa Murićem, igrač Partizana je dobio ličnu grešku u napadu, a zatim i tehničku što je bila njegova peta lična greška, a Čović je isključen jer ga je rukom udario u lice.

Posle toga dva bacanja za Partizan postigao je Marinković, a sa druge strane isto je učinio Apić za 73:63. Poenima Tejića FMP je prišao na 65:74, a posle koša uz dodatno bacanje Ilije Djokovića i na šest razlike zaostatka. Partizan je vratio dvocifrenu prednost „trojkom“ Veličkovića za 79:68, nešto više od četiri minuta pre kraja.

U narednom napadu Tejić je vratio „trojku“, a Djoković je posle brzog kontranapada i solo prodora ponovo spustio zaostatak na šest poena. Posle toga Vilson je postigao dva poena, a Veličković tri i Partizan je poveo sa 84:73 pa je do kraja sačuvao prednost i plasirao se u finale domaćeg prvenstva.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar