U trendu

Pogba zvanično najskuplji fudbaler na svetu

Francuski fudbalski reprezentativac Pol Pogba postao je najskuplji igrač u istoriji fudbala, pošto je kasno sinoć potpisao petogodišnji ugovor sa Mančester Junajtedom, koji je platio obeštećenje Juventusu vredno 105 miliona evra.

Dosadašnji rekord bio je u vlasništvu Gereta Bejla, čiji je transfer iz Totenhema u Real 2013. godine iznosio 100 miliona evra.

Uz sve bonuse, Pogbin transfer bi mogao da dostigne svih 140 miliona, što je neverovatna suma, s obzirom na to da se on posle četiri godine vraća na Old Traford, iz kojeg je 2012. otišao za svega 800.000 evra.

„Oduševljen sam povratkom u Junajted, ovaj klub oduvek je imao posebno mesto u mom srcu i jedva čekam da počnem da radim sa Žozeom Murinjom. Proveo sam četiri predivne godine u Juventusu, osvajao trofeje, ali sada želim da najveće uspehe u karijeri postignem u dresu Junajteda“, izjavio je Pogba.

On će u Junajtedu nositi dres sa brojem šest, a mogao bi da „drugi put debituje“ narednog vikenda, u prvom kolu Premijer lige, na gostovanju Bornmutu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.