U trendu

Selektor: Ibrahimovićev transfer stavljen na čekanje

Transfer fudbalera Zlatana Ibrahimovića u Mančester junajted stavljen je na čekanje dok se ne završi Evropsko prvenstvo, pošto je selektor Švedske rekao da „ne bi bilo u redu“ da napadač tokom turnira otputuje u Englesku i završi posao.

Selektor Švedske Emrik Hamren rekao je da je opušten po pitanju medijskih spekulacija o kapitenu Ibrahimoviću, za koga je Skaj Sports preneo da će ovog leta potpisati jednogodišnji ugovor sa Mančester junajtedom. Ibrahimović bi kao slobodan igrač mogao da dodje na Old Traford, pošto mu je na kraju sezone istekao ugovor sa Pari Sen Žermenom.

Hamren je ocenio da priče oko Ibrahimovića neće negativno uticati na njegovu ekipu uoči prve utakmice na Evropskom prvenstvu, u ponedeljak od 18 časova protiv Irske, u Grupi E u Parizu. On je naveo da Ibrahimović mora da ostane sa ekipom tokom njenog učešća na turniru.

„Igrači imaju slobodno vreme i ne mogu da kontrolišem šta tada rade. Ali, ne bi bilo u redu da Zlatan odleti u Mančester. Ja sam 100 odsto siguran da ova manija neće uticati na Zlatana. On je dugo u ovom poslu i savršeno ga obavlja“, rekao je Hamren u kampu reprezentacije u Nantu, preneo je Skaj Sports.

Selektor je dodao da su igrači navikli na glasine oko Ibrahimovića.

„Apsolutno ništa ne može negativno da utiče na nas. Siguran sam da sve priče oko kapitena neće uticati na tim. Razumem da je Zlatan zastupljen u medijima, ne samo u Švedskoj“, naveo je on.

Švedska će u drugom kolu u petak od 15 časova igrati protiv Italije u Tuluzu, a u poslednjem kolu protiv Belgije 22. juna u Nici od 21 čas.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.